Hirdetés

Tányérba szedik a szeretetet Debrecenben

civishir.hu

2020.01.23. 08:22

Tányérba szedik a szeretetet Debrecenben
A kép illusztráció

Vad lesz a menü.

Hirdetés

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkája során legfontosabb feladatának a rászorulók, nélkülözők, elesettek segítését tekinti. A téli hónapokban is többféle módon támogatják a családokat – hol tartós élelmiszerrel, meleg ruhákkal vagy tűzifával.

Szolgálatuk során azokra is gondol a szeretetszolgálat, akiknek nincs hová lehajtani fejüket, és biztos pont és hajlék nélkül kell szembenézniük mindennapi küzdelmeikkel. Országszerte több nagyváros hajléktalanjait is támogatják, így a debreceni nincsteleneket is. A hajléktalanok számát nehéz pontosan meghatározni, hiszen nem mindenki veszi igénybe a nappali ellátást vagy az éjszakai menedékhelyeket, illetve vidékről is sokan érkeznek hajléktalanként Debrecenbe, hiszen a városi ellátás biztosabb megoldást jelenthet számukra. A becslések szerint körülbelül 300-500 fő közé tehető a hontalanok száma a téli időszakban.

Január 25. (szombat) 14 óra
Nagyállomás mellett, Ispotály- és Erzsébet utca közötti parkoló

Január 25-én három különböző helyszínen, összesen mintegy 250 hajléktalan számára osztanak meleg ebédet a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai: őzhús kerül minden vendég tányérjába.
ételosztásszeretetszolgálat

Szóljon hozzá!

Hirdetés