Hirdetés

Sport és gasztrokultúra - nagy buli lesz Debrecenben is!

2020.01.29. 12:43

Sport és gasztrokultúra - nagy buli lesz Debrecenben is!
A Főnix Csarnok lesz egyik helyszíne a 2022-es Európa-bajnokságnak (Fotó: Cívishír)

A két kis ország ki akar tenni magáért.

Hirdetés

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezőinek egyik legfőbb célja, hogy az eseményre kilátogató szurkolók a mérkőzések izgalmai mellett egyéb élményekkel is gazdagodjanak a torna alatt.

A két év múlva esedékes magyar-szlovák közös rendezésű torna szerdai kampányindító rendezvényén elhangzott: a találkozók mellé gasztronómiai és kulturális programok társulnak majd.

"A szlogenünk is arról szól, hogy kézilabda-fesztivált szeretnénk rendezni Szlovákiával közösen"

- fogalmazott Bíró Szabolcs, a kontinenstorna szervezőbizottságának elnöke. Hozzátette, olyan eseményt szeretnének létrehozni, amely túlmutat a kézilabdán, és olyan nézőket is megnyerni a sportágnak, akik jelenleg nem követik azt.

Az elmúlt egy évben kidolgoztuk azokat a koncepciókat, amik mentén folyni fog a munka. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a színvonalas sportesemény mellett ugyanilyen pluszszolgáltatásokat is nyújtsunk. 

- mondta a szervezőbizottság elnöke, hozzátéve, hogy októberben jelentik be a fellépők listáját. 

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke kijelentette, az idei kontinensviadal pozitív magyar szereplése jó alapot ad nekik ahhoz, hogy sportszakmailag is sikeres kontinensviadalt tudjanak rendezni két év múlva.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pozsonyban és Kassán rendezik január 13. és 30. között. Az elődöntőknek és a helyosztóknak a magyar főváros ad otthont.
Európa-bajnokságkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés