Hirdetés

Rasszista támadás Debrecenben: már Franciaországban is téma

2020.01.17. 12:09

Rasszista támadás Debrecenben: már Franciaországban is téma
Gnonsiane Niombla akcióban (Fotó: Cívishír)

A játékost az bántja, hogy a játékvezetők sem tettek semmit.

Hirdetés

Emberi mivoltából kivetkőzve követett el súlyos bűnt néhány "drukker" a DVSC-Siófok szerda esti bajnoki kézilabda-mérkőzésen, amiről a Cívishíren már a tudósításban beszámoltunk. Kollégánkat is megdöbbentette ugyanis ez a "szurkolói" megnyilvánulás.

Hiába reagált és kért bocsánatot korrekt módon a debreceni klubvezetés a Siófoktól és személyesen a kihuhugott francia légióstól, az ügynek ezzel nincs vége.

A rasszista támadást elviselni kénytelen Gnonsiane Niombla egy Instagram-posztban úgy ünnepelte csapata, a Siófok KC fölényes győzelmét, hogy azért megjegyezte:

"Ilyen rasszista közönség előtt játszva még nem éltem át hasonlót"

Mivel francia válogatott kézilabdázóról van szó, a francia sajtó is felkapta a témát. A legnagyobb francia sportlap, a L'Équipe is megírta, hogy a játékosuk rasszista támadás áldozata lett Magyarországon.

A lap megszólította a balátlövőt, aki elmondta, hogy a játékvezetők is hallották a huhogást, mégsem tettek semmit ellene. A válogatott kézis azt is kifejtette, hogy bár nem tud magyarul, érezte, hogy majmokat utánzó huhogás neki szólt. 

A francia lap idézi a Siófok norvég edzőjét, Tor Odvar Moent, aki a mérkőzés után szomorúságának adott hangot, amiért 2020-ban ilyen még megtörténhet. A szakember reményét fejezte ki, a debreceni klub és a szövetség is megteszi a szükséges lépéseket, hogy ilyen ne fordulhasson elő soha többet.

 

DVSCrasszizmus

Szóljon hozzá!

Hirdetés