Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi várható 2020-ban a debreceni lakáspiacon?

| 2020. 01. 20. | 11:29:00
Több tényező is befolyásolhatja: az állami lakástámogatási rendszer esetleges módosítása vagy a lakásáfa változtatása.
Mi várható 2020-ban a debreceni lakáspiacon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2020 év elején szembetűnő, hogy az ország különböző részei más-más tendenciát mutatnak a kereslettel kapcsolatosan. Debrecenben az a tapasztalatunk, hogy a város az első héten még aludt, a második héten a kereslet azonban már szépen ébredezett. Ez annak is köszönhető, hogy csökkent a különbség az ugyanolyan típusú ingatlanok árai közt. Az eladók az elmúlt negyedév során rádöbbentek, hogy megváltozott az ingatlanpiac, és ha értékesíteni szeretnék az ingatlanjukat, csökkenteni kell az árat. Még ugyan vannak kivételek, akik ragaszkodnak az elképzeléseikhez, de azok az eladók, akik tovább szeretnének lépni, kérik irodánk tanácsait, szolgáltatásait. Már kevesebb a bizonytalansági tényező! Az új építésű lakások áfamódosítása látványosan még nem változtatott az ingatlanok árán: Debrecenben az elmúlt év végén a kereslet bizonytalanságát ez nagyban befolyásolta. Eddigi információink szerint a beruházók nagyobb része kis mértékben ugyan emeli árait, de nem terheli az áfamódosítást a vásárlókra. Természetesen lehet találkozni olyan projekttel is, ahol teljes mértékben érvényesítik a jelenlegi lakásáfát.

A kiadó lakások piaca – 2019-hez viszonyítva – a fentiekhez képest nagy mértékben változott. A befektetőknek köszönhetően a bérlők egyre nagyobb választékkal találkozhatnak ezen a területen is. Városunknak nagy szüksége volt igényes, jól felszerelt bérbe adandó ingatlanokra. Mivel bővült a választék, az árak lejjebb mentek. Sokkal keresettebbek azok a modern ingatlanok, amik a mai trendnek megfelelően vannak kialakítva. Azok a kiadó lakások, ahol a tulajdonos kevésbé figyel ezekre a tényezőkre, természetesen nyomottabb áron találnak bérlőre.

Ügyfeleink mondták rólunk:

„A gyorsasággal és a szakmai hozzáértéssel maximálisan elégedett vagyok. Mindenben követtük Vera tanácsát, és meg is lett az eredménye. Vera hozzáértése, kedvessége, rugalmassága ebben a szakmában példaértékű. Az iroda mindenben a segítségünkre volt. Köszönjük: Krisztina”

„Nem voltam egyszerű helyzetben. Az életem abban a szakaszában találkoztam Kecskés Judittal , amikor nagy szükségem volt egy olyan ember segítségére, aki kivezet a sötétből. Judit mindig, minden kérdésemre tudott válaszolni, és rövid idő alatt értékesítette a házamat. Nemcsak az értékesítőm volt: emberileg is mindig számíthattam rá. Hálásan köszönöm: Ágnes”

„Egyedül voltam a feladattal, hogy kiválasszam a megfelelő ingatlant, ahol elkezdhetem az önálló életemet. A munkám nem túl rugalmas, így nehezen tudtam egyedül boldogulni. Kolbe Judittal az első találkozásunkkor kiderült, hogy mindenben a segítségemre lesz. Hamarosan meg is találtuk az otthonom.  Köszönettel: Mónika”

„Nem gondoltam, hogy a telkem eladása ilyen bonyodalmakkal fog járni. Az iroda segített kibogozni a telekkel kapcsolatos tudnivalókat. Így sikerült eladnom. Nekik köszönhetem, hogy eladtam. Köszönöm Juditnak és Ritának a szakmai hozzáértést és az irányomban tanúsított türelmet. Tibor”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.