Hirdetés

Átvételi pontot nyit Debrecenben az IKEA

civishir.hu

2020.01.23. 11:30

Átvételi pontot nyit Debrecenben az IKEA

A vállalat forgalma Magyarországon 20,5 százalékkal, 90,3 milliárd forintra nőtt.

Hirdetés

Az IKEA a 2020-ban új, külsős, tehát nem IKEA által fenntartott átvételi pontok nyitását tervezi négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben – írja az Index a vállalat január 23-i sajtótájékoztatója alapján. Továbbá a budaörsi és a soroksári áruházak után a budapesti Örs vezér téri áruháznál is létrehoznak egy önkiszolgáló csomagátvételi pontot. Mindezek mellett Magyarországon a tavasz folyamán fog elindulni a „Bútorok második élete” elnevezésű kezdeményezés.

– A vásárlók maguk választhatják meg, hogy hol és mikor szeretnék átvenni a megrendeléseiket. A házhoz szállítás kényelmes és megfizethető alternatíváját jelenti, ha a vásárló maga viszi haza a termékeket ezekről az átvételi pontokról – mondta el Federica Barberis,  az IKEA regionális értékesítési vezetője.

A svéd lakberendezési vállalat célkitűzése, hogy 2030-ra teljes mértékben megvalósítsa az úgynevezett körkörös gazdaságot. Ezért minden új termékét úgy tervezi már a kezdetektől, hogy azok más célból felhasználhatók, helyrehozhatók, újrafelhasználhatók, újraértékesíthetők és újrahasznosíthatók legyenek annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hulladék termelődjön.

Az IKEA helyi szinten két területen kísérletezik. Egyrészt szeretné a veszteségeket elkerülni, és minden keletkezett veszteséget visszaforgatni a gyártási láncába. A cég Magyarországon a tavasz folyamán fogja elindítani a „Bútorok második élete” elnevezésű szolgáltatását, mely keretén belül vásárlóitól visszavásárolja azokat az IKEA bútorokat, amire már nincs szükségük. Az új szolgáltatás márciusban indul.
DebrecenIkeaátvételi pont

Szóljon hozzá!

Hirdetés