Hirdetés

Okosan költik el a szegényekre szánt pénzt Debrecenben

2019.12.01. 13:01

Okosan költik el a szegényekre szánt pénzt Debrecenben
Kéthetetne, szombatonként tartják a fejlesztőprogramokat (Fotó: DKT)

A tanulmányok támogatása mellett közösségépítő programokat is szervez a karitatív testület.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Karitatív Testület, támogatva az önkormányzat céljait, kiemelt szerepet vállal a tehetséggondozásban. A Debrecen Város Bálján befolyt adomány egy jelentős részét, négymillió forintot fordít a testület a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok tehetséggondozására - olvasható a testület vasűárnapi közleményében.

E négy területet érintik a fejlesztőprogramok

  • tanulásmódszertan
  • természettudomány, informatika, robotika
  • művészet
  • idegen nyelv

A fejlesztőprogramokat kéthetente, szombaton tartják. A tanulmányok támogatása mellett közösségépítő programokat is szervez a testület a családok részére. A program 2019. október 5-én vette kezdetét és 2020. június 27-én fejeződik be. A programban 21 gyermek vesz részt.

Egy közösségteremtő és fejlesztő program keretében a Debreceni Karitatív Testület 2019. november 23-án kirándulást szervezett Poroszlóra, Tisza-tavi Ökocentrumba a tehetséggondozásban érdekelt gyermekek és családjaik részére. Mintegy hetvenen vettek részt. A főépületben és a szabadidőparkban mindenki kedve és érdeklődése szerint barangolhatott, önállóan fedezhette fel a látnivalókat. A program közös ebéddel zárult.

 

 

jótékonyságDebreceni Karitatív Testület

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.