Hirdetés

Konténerváros épül Debrecenben a BMW-nek

2019.12.05. 16:32

Konténerváros épül Debrecenben a BMW-nek
Magyarország eddigi legnagyobb egybefüggő területrendezési munkáját végzik el Debrecen határában (Fotó: MTI)

A BMW által elsőként kiírt pályázatot a Market nyerte.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. telepíti a debreceni BMW-gyár felvonulási létesítményeit, a megbízás az építési konténerváros felépítéséről szól, vagyis a terület ideiglenes víz-és szennyvíz hálózatának biztosítását, valamint az építési térvilágítást, az építési energiaellátást és az aszfaltozott építési utakat is magába foglalja - szerepel a Market közleményében, írja a portfolio.hu.

A Market Építő Zrt. nyerte el a BMW Manufacturing Hungary Kft. által a felvonulási létesítmények megvalósítására elsőként kiírt pályázatot. 

A már önmagában is hatalmas építési bázisra 28 ezer négyzetméter aszfaltutat fektetnek 30-60 tonnás teherbírással, továbbá 12 ezer folyóméter végleges és közel 2500 folyóméter ideiglenes kerítés kerül megépítésre. A korábbi projektben elvállalt nagytömegű földmunka, valamint tereprendezés, a bel- és csapadékvíz elvezető csatornák készültsége meghaladja a 70 százalékot, naponta több mint 250 fős fizikai létszámmal és csaknem ugyanennyi munkagéppel végzi Magyarország eddigi legnagyobb egybefüggő területrendezési munkáját, illetve építkezést előkészítő feladatát a Market Csoport.

Mindkét projekt egy helyen, a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben található közel 400 hektáros területen valósul meg.

 

BMWBMW-gyárMarket Zrt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés