Hirdetés

Gyógyszerek 3D-vel - ez is téma Debrecenben

unideb.hu

2019.12.05. 16:42

Gyógyszerek 3D-vel - ez is téma Debrecenben
Fotók: unideb.hu

Félezer szakember érkezett a klinikai farmakológia fellegvárába.

Hirdetés

Gyógyszerek előállítása 3D nyomtatóval, kiberfenyegetés a gyógyszeriparban – a klinikai farmakológia legfontosabb eredményei mellett idén különleges témák is előtérbe kerülnek a Magyar Klinikai Farmakológusok Kongresszusán. A háromnapos tanácskozás december 5-én, csütörtökön kezdődött Debrecenben.

A Debreceni Egyetem évtizedek óta a klinikai farmakológia vezető központja, ezért a Magyar Klinikai Farmakológusok Kongresszusának 21 éve Debrecen ad otthont. Az idei tanácskozásra csaknem 500 szakember érkezett, hogy megvitassa és megismerje az ágazat újdonságait.

-  Az utóbbi években a biológia hatóanyagok kutatására, kifejlesztésére nagy figyelem irányul, ezért a biológiai terápiák kapcsán van a legtöbb klinikai vizsgálat. Emellett bár napjainkban még tömeg gyógyszergyártás történik, de

a távlati cél a személyre szabott orvoslás, az egyedi gyógyszerek alkalmazása

– mondta a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Péter, a konferencia szervezőbizottságának elnöke.

Az idei rendezvény különleges témái közt szerepelnek a gyógyszerfejlesztésben megjelenő innovatív 3D nyomtatási lehetőségek, valamint a D-vitamin kezelés és a csonttörések kockázata a klinikai vizsgálatok tükrében. Neves hazai szakemberek – köztük Debreceni Egyetem szaktekintélyei – tartanak előadásokat egyebek mellett a gyógyszeriparban tapasztalható kiberfenyegetés és a -biztonság relevanciájáról, továbbá a „Big Data” szerepéről a személyre szabott orvoslásban.

A Magyar Klinikai Farmakológusok XXI. Kongresszusa december 7-ig tart a Kölcsey Központban.

Debreceni Egyetem3D nyomtatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés