Hirdetés

Debreceni méz a legjobbak között

MTI

2019.12.09. 18:11

Debreceni méz a legjobbak között
Illusztráció

A hétvégén választották meg az év magyar mézét.

Hirdetés

A 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon december 7-én hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb magyar mézét.

A szakemberek debreceni mézet is díjaztak.

A nagytarcsai Jó István vegyes virágméze Az év kiváló magyar méze 2019 díja mellett fajtájának kategóriájában is első helyezést ért el. Akácmézből a dobozi Bánfi Lajos nevezte be a versenyre a legkiválóbb tételt.

A legjobb repcemézzel Gál Attila büszkélkedhet Debrecenből,

a legjobb különleges méz kategóriában - ide egyebek mellett a diós, mentás, csokis, hibiszkuszos és egyéb ízesített- és krémmézek kerültek - a hajósi Bercsényi János bodzás akácméze érdemelte ki az első díjat.

A szervezők idén két egyéb fajtaméz kategóriát állítottak fel, ebben a komlói Schneider Attila hárs méze, valamint az iregszemcsei Szabó Tamás édesharmat méze győzedelmeskedett.

Idén 272 nevezés érkezett 110 méhészetből, az ország 90 településéről. A bírálat során több tényezőt vettek figyelembe: a színt, az illatot, az íztisztaságot, a víztartalmat, a termelési tisztaságot és a csomagolást.

A győztesek jogosultak arra, hogy jövőre a mézüket egy matricával lássák el, amely igazolja a versenyen elért fokozatot a vásárlók felé.
Debrecendíjazáslegjobb méz

Szóljon hozzá!

Hirdetés