Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fekete-fehér, a show, az oversize és az ünnep

| 2019. 12. 05. | 10:36:00
Fehér Tünde stílustanácsadóval beszélgettünk.
A fekete-fehér, a show, az oversize és az ünnep
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Beolvadni vagy különbözni? Örök kérdés. Kihívás minden egyes napon: illeszkedjen hozzám, tükrözzön engem, üzenjen rólam. És üzenjen jól. Felöltözni tehát nem könnyű.

Ne finomkodjunk: a mai fiatalok java zombinak öltözött – a fekete motoros bőrdzseki fekete farmerral és fehér edzőcipővel mikor megy ki a divatból?
Fehér Tünde: Van egy olyan sejtésem, hogy soha, hiszen annyira közkedvelt. Nem is kell hogy kimenjen, hiszen önmagában ezekkel a darabokkal nincs semmi probléma, a legtöbb fiatal lány és hölgy gardróbjában megvan a helye ezeknek a daraboknak mert kényelmesek praktikusak es nagyon jól kihasználhatók. Inkább annak a szemléletváltoztatásnak kellene megtörténnie, hogy mindenhová nem viselhető ez a szett, és bizony, vannak olyan alkalmak és helyzetek, amikor a bőrdzseki-tornacipőt illik mellőzni. Továbbá ha egy hölgyben megjelenik az igény a nőiesebb megjelenésre, akkor érdemes másban gondolkodnia.

A két számmal nagyobb méretű pulóverek mitől trendik? A lazaság nem megy az igényesség rovására?
Fehér Tünde: Az úgynevezett oversize stílusirányzat napjainkban igen népszerű, azonban ahogy említettem, ennek is megvan a helye az öltözködésünkben, ahogy annak is, hogyan kell ezt viselni, hogyan mutat(na) jól. Az oversize nem azt jelenti, hogy az üzletekben két mérettel nagyobb pulóvert veszünk, annak ellenére sem, hogy valóban egy bő szabású laza és lezser viseletről van szó. Ez korántsem jelenti azt, hogy az S-es méretünkre L-es pulóvert veszünk, mert fontos tudni, hogy ezeknek a pulóvereknek is kell egy-két ponton igazodniuk az eredeti mérethez. Például a vállnál, az ujj hosszánál vagy a derék hosszánál eltér a méret, és így sokkal bővebb, lazább, nagyobb méretet mutat. Az oversize korántsem azt jelenti, hogy igénytelenek vagyunk, azonban tudni kell viselni, ellenkező esetben viselője valóban igénytelenséget tükrözhet.

Fehér Tünde stílustanácsadó

Két szín kombinálásán túl nem szívesen vállalkozunk többre. Mire kell figyelni a harmadik, sokadik színnél, hogy mégse nézzünk ki ara papagájnak?
Fehér Tünde: Valóban: a színek viselését tekintve nem vagyunk eléggé merészek, főleg a téli időszakban. A színek helyes kombinálása pedig igazi kihívás sokak számára. Kell ehhez kreativitás és némi bátorság is. Én azonban arra ösztönözök minden hölgyet, hogy játsszon a színekkel, mert rendkívül pozitív hatásai lehetnek a hétköznapjaikra. Két szín választása és kombinálása esetén még biztosra mehetünk, stílustanácsadóként a három színt csak a biztos tudással rendelkező hölgyeknek javaslom, a több szín azonban már sokszor zavart és káoszt okozhat egy szettben belül viselni.

A nemzetközi divathetek kifutóit elnézve egy laikus megdöbben: hordhatatlan darabok jönnek szembe. Átemelhető ezekből valami a hétköznapokba?
Fehér Tünde: A divatbemutatók lényege a show, és nem feltétlenül az utca emberéhez szólnak. Sokkal inkább a kreativitás megélése a tervezők részéről, de természetesen mindig van egy egy olyan forma vagy szín, ami a hétköznapokba is beilleszthető, amikor a színpadról az utcára kerül egy-egy elem. De alapvetően nem ez az irány: sokkal inkább a divattervezők számára ez egy nagy játszótér. Aki esteleg nyomon követi a nemzetközi divatbemutatókat, láthatja, hogy az üzletek kínálatába a legritkábban kerülnek be ezek a darabok.

Ünnep: mi van a rénszarvasos kötött pulóveren túl?
Fehér Tünde: A csúnya pulóverek viselése jó móka és érdemes is ezzel bolondozni. Viszont az ünnepek nemcsak erről szólnak: adjuk meg a méltóságát! Úgy ahogy a lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, a megjelenésünk is legyen ünnepi, és sugallja ezt a hangulatot, az emelkedettséget. Tiszteljük meg magunkat és a körülöttünk élőket azzal, hogy egy szép ünnepi ruhát öltünk magunkra, olyat, ami eltér attól, amit a munkában vagy egy átlagos hétköznapi napon viselünk.

A december a céges évzárók ideje is. Mit viseljünk egy ilyen partin? 
Fehér Tünde: A céges ünnepségekre vonatkozóan leginkább azt javaslom, hogy a munkában viselt ruházatunkat egy fokkal tegyük elegánsabbá! Valahol a hétköznapi es az alkalmi megjelenés között találjuk meg a helyes irányt. A alkalmi/báli viselet túl soknak találom, míg abban sem illik elmenni egy ilyen esti programra, amiben egész nap dolgozunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni! Apró kiegészítőkkel, egy szép ékszerrel, egy magas sarkú cipővel és alkalmi táskával a legegyszerűbb szett is alkalmivá varázsolható.

- BCSH -

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hétvégére visszatér a kora nyárias idő
Hétvégére visszatér a kora nyárias idő
Vasárnap akár 27 fok is lehet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.