Hirdetés

Hirdetés

Vádat emeltek a kutyáját felkötő, hajdúböszörményi férfi ellen

Cívishír

2019.11.08. 08:57

Vádat emeltek a kutyáját felkötő, hajdúböszörményi férfi ellen
A kép illusztráció

Állatkínzás miatt kell felelnie.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a rendszeresen elkóborló kutyáját a kertjében egy akácfára kötötte fel - közölte a Cívishírrel Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész.

A vádlott egyedül él hajdúböszörmény-bodaszőlői ingatlanán, azonban rendszeresen eljár munkavégzés okán a Hortobágyra, így több napon keresztül nem látja el a bodaszőlői ház udvarán tartott kutyáját élelemmel, rádásul a felügyeletéről sem gondoskodott megfelelően, mivel a telke végén nincs kerítés.

Ebből adódóan a fekete színű, keverék eb rendszeresen elcsatangolt, azonban másokra nem volt veszélyes. 2019. szeptember 8-án a vádlott a reggeli órákban érkezett haza a Hortobágyról, amikor az utca felőli kerítéshez kikötve találta meg a kutyáját. Bevitte az udvarra, majd azon feldühödve, hogy a négylábú rendszeresen elmegy, és problémát okoz a szomszédoknak, megfogta, és elvezette az udvar végében álló egyik akácfához.

Áthúzott egy kábeldarabot a kutya nyakörvén, és az állatot felkötötte egy magasan lévő faágra úgy, hogy a kutya lábai a földtől 1-1,5 méter magasságban voltak.

A vádlott ezután a kutyát otthagyta, majd bement a házába. Az állat legalább 5 percen keresztül lógott a fára felakasztva, folyamatosan nyüszített, amit a szomszédban lakók meghallottak, és felszólították a a férfit, hogy vegye le az ebet vegye a fáról. A vádlott a felszólításoknak eleinte nem akart eleget tenni, majd az egyik szomszéd segítségével eloldották a kábeldarabot, és a kutyát kiszabadították.

A vádlott szándékos magatartásával az állatnak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, amennyiben a felakasztástól számítva hosszabb idő telt volna el, az az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozta volna.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül a vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést.

állatkínzás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.