Hirdetés

Új mesterszakot indít a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2019.11.12. 11:00

Új mesterszakot indít a Debreceni Egyetem

Hét mesterképzését duális formában is elindítja a keresztfélévben az egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Hirdetés

Hirdetés

Elindult a visszaszámlálás, hiszen november 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények 2020 februárjában induló állami ösztöndíjas, vagy önköltséges képzéseire. A Debreceni Egyetemen 35 szak közül válogathatnak azok, akik rendelkeznek a szükséges közép-, illetve felsőfokú végzettséggel, vagy januárban szerzik meg azt. A lehetőségekről, a tapasztalatokról és a jelentkezés módjáról tartottak előadást november 11-én a Böszörményi úti campuson.

Újdonság a Gazdaságtudományi Kar marketing mesterszakja, amelyre ráadásul hat további képzéssel együtt duális formában is lehet jelentkezni.

– Jelenleg 33 hallgatónk tanul duális képzési formában a Gazdaságtudományi Karon, közülük 13-an kaptak diplomát januárban. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai miatt döntöttünk úgy, hogy az eddig elérhető ellátásilánc menedzsment, vezetés-szervezés, számvitel, vállalkozásfejlesztés, valamint a vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakok mellett az új marketing, illetve az igen népszerű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzéseinket is elindítjuk duális formában – hangsúlyozta Fenyves Veronika, a DE GTK oktatási dékánhelyettese a témában tartott fórumon.

A rendezvényen elhangzott, hogy a kar több mint 40 partnervállalattal közösen várja a jelentkezőket, akik a képzés végén nemcsak egy piacképes diplomával, hanem egy kétéves szakmai gyakorlattal, vagy akár azonnali munkalehetőséggel is gazdagodhatnak.

– A Debreceni Egyetem vállalati partnerekét egy éve veszünk részt a duális képzésben, és eddig nagyon jó tapasztalatokat szereztünk. Minden szakterületre igyekeztünk gyakornokot felvenni a műszaki részlegtől a gyártásig, így jelenleg négy hallgatónak nyújtunk gyakorlati helyet. A diákok konkrét feladatokat látnak el, így hatékonyan segítik a napi munkát, ők pedig valós szakmai tudásra tesznek szert, ami a szakemberutánpótlás szempontjából számunkra rendkívül előnyős – hívta fel a figyelmet Eisler Kornél, a Neopack Hungary Kft. pénzügyi és adminisztrációs vezetője.

Debreceni Egyetemduális képzésGazdaságtudományi Kar

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.