Hirdetés

Őszi fesztivál: lélekhűvös és közömbösség ellen

civishir.hu

2019.11.07. 13:01

Őszi fesztivál: lélekhűvös és közömbösség ellen

Woody Allen, Kiss Tibi, Berecz András, Ady – illusztris társaság Debrecenben.

Hirdetés

A zseniális mesélő, Berecz András a görög mitológia ihlette anekdotával nyitotta a Debreceni Őszi Fesztivál sajtótájékoztatóját november 7-én. A Kossuth-díjas előadó és barátai a Kultúrszüretre keresztelt programsorozat keretében érkeznek a Kölcsey Központba. – Európa elvesztette arcát, megsápadt – ezekben az időkben nagyon fontos, hogy visszatérjünk a fundamentumhoz, a kultúra bölcsőjéhez, aminek könnyen kezelhető alakjai tele vannak humorral – fogalmazott a művész. A Síp és lant – tisztelet Arisztotlésznek című előadása november 11-én lesz.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője az őszi fesztivál bensőségességét emelte ki: mint mondta, ezek az alkalmak a kockás plédes együttléteket elevenítik meg, ahol a tea mellett gondolat és műfaji sokszínűség is van. A rendezvények között kőszínházi igényű, nagy létkérdéseket feszegető darabok, továbbá komoly- és könnyűzenei koncert is lesz, és az idén 100 éve halott Ady Endréről sem feledkeztek meg.

Bálint Albin kulturális menedzser az általános iskolásoknak ajánlja Pán Péter elgondolkodtató történetét; a felnőtteket pedig az Orlai Produkció tolmácsolásában Woody Allen vígjátéka, a Férjek és feleségek várja összetéveszthetetlenül fanyar, intelligens humorral. Igazi unikumnak ígérkezik A Grönholm-módszer – mint kiderült, a színművet hosszú éveken át tartó egyeztetést után láthatja a debreceni közönség a Manna Produkció jóvoltából.

Stohl András az újrakezdésről mesél az Életkatedrális sorozatban, Orvos-Tóth Noémi pedig arról, hogyan lehet ebben a helyzetben embernek maradni – tájékoztatott Korponay Tibor kulturális menedzser. Az őszi fesztivál nagy dobásának ígérkezik az Aranyakkord koncertje: Kiss Tibi és Vastag Gábor látni és hallani engedi, hogyan születik meg a zene. Ady nagyságát pedig Csík János és az őt körülvevő szellemi műhely idézi meg.

A teljes program IDE KATTINTVA érhető el.

őszi fesztivál

Szóljon hozzá!

Hirdetés