Hirdetés

Kovács Anna volt a magyar válogatott legjobbja

dvsckezilabda.hu

2019.11.24. 11:30

Kovács Anna volt a magyar válogatott legjobbja
(Fotó: DVSC Schaeffler)

Szöulban pályára lépett a keret mind a négy debreceni tagja.

Hirdetés

Hirdetés

A Szöulban zajló vb-felkészülési torna második napján, november 13-án is pályára lépett a DVSC Schaeffler mind a négy válogatott kerettagja. Sőt, a négyből hárman a kezdőcsapatban kaptak helyet, a kapuban Triffa Ági, a mezőnyjátékosok közül pedig Kovács Anna és Tóvizi Petra volt a mérkőzés elejét jelző sípszó pillanatában a pályán.

Kim Rasmussen ezúttal is igazságosan elharmadolta a kapusok játékidejét, Ági pedig megtöltötte tartalommal a neki jutó húsz percet. Zárásként egy támadáson belül két ziccert hárított. Tóvizi Petra jól mozgott a falban, heteseket harcolt ki, míg Kovács Anna úgy kézilabdázott, ahogy egész ősszel.

Nem ízlett a mieinknek a koreai csapat dinamikus, sok kilépésre alapozó védekezése, de így is tartotta a lépést a magyar csapat (14–13). Szünet után aztán több mint 13 percig nem született hazai gól, a magyar lányok jól védekeztek, Kiss Éva pedig ziccereket fogott, így el is dőlt a meccs (13–20). A második játékrész közepén Vámos Petra is megszerezte első gólját a felnőtt válogatottban – nem meglepő, hogy Kovács Anna jegyezte az asszisztot – Magyarország őrizte tetemes előnyét. A hajrában még okozott némi gondot az ázsiai válogatott egészpályás letámadása, de erre is volt válasza a mieinknek, így a koreai fővárosban zajló HANDBALL PREMIERE 4 elnevezésű torna második fordulójában magabiztosan nyert a magyar válogatott. 

Külön büszkeség, hogy a győztes csapat legjobbjának pedig Kovács Annát választották!

HANDBALL PREMIERE 4, SZÖUL, 2. FORDULÓ
DÉL-KOREA–MAGYARORSZÁG 25–31 (13–14)

A magyar gólszerzők: Kovács Anna 6, Klujber, Háfra 5-5, Schatzl Nadine, Faluvégi 3-3 Kovacsics, Márton, Pásztor N. Tóth G. 2-2, Vámos P. 1.
világbajnokságDVSC Schaeffler

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.