Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetbe küldené a brutális nádudvari diáklányokat az ügyész

| 2019. 11. 07. | 09:35:00
Egy lányt megaláztak, egy idős férfit összerugdostak. Vádat emeltek ellenük.
Javítóintézetbe küldené a brutális nádudvari diáklányokat az ügyész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a fiatalkorúakkal szemben, akik bántalmaztak és megaláztak egy fiatal lányt, majd később pedig megvertek egy idős férfit 

A bűncselekmény elkövetésekor 15 és 17 éves vádlottak február 25-este ittas állapotban Nádudvaron a buszvégállomáson tartózkodtak és észrevették, hogy ismerősük, a sértett barátnőjével a közeli játszótéren egy hintában ül. A vádlottak egy korábbi nézeteltérés miatt rátámadtak a sértettre, többször megütötték a fején és megrúgták a lábát. A megrémült sértettet trágár szavakkal illették, majd felszólították, hogy mindkettőjük cipőjét puszilja meg. A vérző orrú lányt kutyának nevezték és önmagát megalázó kijelentések megtételére kényszerítették.  

A sértett a bántalmazás során el akart menni a helyszínről, azonban a vádlottak ezt nem hagyták, megfenyegették, hogy ha el mer menni, még jobban megverik. 

A tinédzserek tettüket mindvégig mobiltelefonnal rögzítették, majd később azt az internetre is feltöltötték. 

A sértett segélykérését egy járókelő észlelte, aki telefonon értesítette a rendőrséget, közben a két vádlott távozott a helyszínről. 

Ittas férfiba kötöttek bele

A fiatalabb vádlott augusztus végén ismerőseivel Nádudvaron az egyik általános iskola udvarán tartózkodott. Az udvar mellett az utcán elhaladt mellettük egy erősen ittas állapotban lévő 65 éves férfi, aki kerékpárját tolta. A fiatalabb vádlott belekötött a sértettbe, odament hozzá, kiabált és szitkozódott, majd az arcán megütötte, közben a társaságában lévő fiatalkorú fiú mindvégig biztatta. Ennek hatására a lány az ütéstől földre esett férfit két alkalommal megrúgta, a fejre mért rúgás miatt a sértett elveszítette az eszméletét. A lány olyan erővel rúgta meg a sértettet, hogy a cipője elszakadt.

A helyszínen tartózkodó ismerősük mobiltelefonjával rögzítette a bántalmazást, majd ismeretlen személy feltöltötte azt az internetre. 

A bántalmazott lánynak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, az idős férfi látható sérülést nem szenvedett. A sértetteket ért erőbehatás nagyságára és a sérült testtájékra figyelemmel a vádlottak szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő fiatalkorú lányokkal szemben 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kényszerítés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, a fiatalabb lányt biztató fiatalkorú fiúval szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában

a fiatalkorú lányokkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére, a fiatalkorú fiúval szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a bíróság előkészítő ülésén a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.