Hirdetés

Hirdetés

Ivettnek gyűjt a debreceni jégkorongcsapat. Indul a licit!

deac.hu

2019.11.05. 12:03

Ivettnek gyűjt a debreceni jégkorongcsapat. Indul a licit!

Segítsünk, hogy ismét rózsaszínben láthassa a világot a biharkeresztesi lány!

Hirdetés

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hosszú ideje emberfeletti kitartással és szilárd elszántsággal küzd az életéért egy 17 éves biharkeresztesi lány a debreceni klinikán: Szilágyi Ivett Ewing-szarkómában szenved.  

A súlyos betegséggel harcoló Ivett története sokakat megindított: példás összefogással már összegyűlt egy nagyobb összeg, ami nagyon jól jön a családnak, ugyanis a kezeléseket kísérő költségek súlyos anyagi terhet rónak rájuk. Most a DEAC jégkorongozói is az ügy mellé állnak: az októberben használt exkluzív, rózsaszín mezeket ajánlják fel licitre – a befolyó összeggel Szilágyi Ivett gyógyulását támogatják.

A fiúk az elmúlt hetekben egyedi, rózsaszín mezek viselésével igyekeztek felhívni a figyelmet a mellrák megelőzésére és a szűrések fontosságára. A trikókat négy októberi hazai mérkőzésen öltötték magukra Hetényiék, nem is akármilyen sikerrel. Egyrészt

három Erste Liga-diadalt és egy Magyar Kupa-továbbjutást ünnepelhettek benne,

vagy ami talán ennél is fontosabb, a visszajelzések alapján sokakhoz eljutott üzenetük. Ráadásul a szurkolók is csatlakoztak a figyelemfelhívó akcióhoz, és szép számmal viseltek maguk is rózsaszín ruhákat a lelátón októberben – írja a deacjegkorong.hu

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club jégkorong szakosztálya most árverésre bocsátja a különleges mezeket. A trikókra regisztráció utáN IDE KATTINTVA lehet ajánlatot tenni.

Az induló összeg minden mez esetében 5000, a licitlépcső 1000 forint.

A klub november 14-én 20 óráig várja a liciteket a mezekre.
A Ewing-szarkóma a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú, elsősorban gyermekkori daganat. A szervezet bármely csontjából kiindulhat. Gyermekkorban Magyarországon évente körülbelül 6-8 új beteget diagnosztizálnak. Leginkább a tizenévesek körében fordul elő, de már 10 éves kor alatt is jelentkezhet. A Ewing-szarkómának nincsen olyan sajátos tünete, amelyről könnyen felismerhető lenne. Leggyakoribb tünetei lehetnek: fájdalom, duzzanat, csonttörés, helyi gyulladás, ritkán láz. A betegséget éppen a nem kirívó tünetek miatt sok esetben csak előrehaladott állapotban ismerik fel, amikor csont-, csontvelői vagy tüdőáttétek alakulnak ki. Bár a gyógyulási esélyeket nagymértékben rontja a betegség előrehaladottsága, intenzívebb kezelés mellett ilyenkor is elérhető végleges gyógyulás.

 

jégkorongDEACBiharkeresztesSzilágyi Ivett

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.