Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő öröklési sztorit tárgyalnak Debrecenben

| 2019. 11. 16. | 16:51:00
A korábbi tanzániai elnök neve is felmerült...
Elképesztő öröklési sztorit tárgyalnak Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2010-ben H-né T. I. J. vádlott azzal a történettel állt elő ismerőseinek, hogy a volt tanzániai elnök örökségének megszerzése érdekében különböző díjak, illetékek megfizetésére lenne szükség, melyekhez azonban ő anyagi forrással nem rendelkezik. Ismerősei révén került kapcsolatba a sértettekkel, azt állítva, hogy

a néhai tanzániai elnök fiának a kb. 15,5 millió amerikai dollár értékű örökségét egy londoni bank letéti számlájára utalták részére.

Kapcsolatban áll a bank képviselőjével, adót, pénzmosás elleni díjat, illetéket kellene fizetnie ahhoz, hogy a pénzt ténylegesen megkaphassa. Azt is elmondták a sértetteknek, hogy amennyiben a díjat megfizetik, elutalják az angliai közvetítő által megadott számlaszámokra, ők is részesülni fognak az örökségből. A sértettek és a vádlott „közvetítői” azt hitték, hogy a vádlott által említett, közjegyző által hitelesített és angol nyelvű dokumentumokkal alátámasztott örökség létezik.

A sértettek 2010 augusztusa és novembere között különböző összegeket utaltak át a megjelölt bankszámlára, ezt követően azonban a sértettek már nem tudták elérni a vádlottat, és a pénzt sem kapták vissza.

Kiderült, hogy a banknak Londonban nem létezik fiókja, a sértettek által átutalt pénz címzettjeinek személyazonosító okmányai hamisak, a lakcímként megjelölt címeken az ott megjelölt személyek nem laknak. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság H-né T. I. J. vádlottat 2018 márciusában két rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, 5 rendbeli csalás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság kötelezte a vádlottat, hogy hat magánszemélynek kártérítés címén 1 600 000-7 000 000 forint közötti összeget fizessen meg.

Ítélet másodfokon

A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2019 júniusában a vádlottal szemben négy rendbeli csalás bűntette tekintetében az ítéletet hatályon kívül helyezte és a büntetőeljárást elévülés miatt megszüntette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélet ellen az ügyész a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében fellebbezett. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.