Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DExpo: nagyszabású nyílt nap a Debreceni Egyetemen

| 2019. 11. 16. | 11:02:00
Érdemes az intézményt választani!
DExpo: nagyszabású nyílt nap a Debreceni Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felvételi döntés előtt álló középiskolások számára idén is megrendezi nyílt napjait, a DExpo-t a Debreceni Egyetem. November 20-21-én az ide látogató végzősök számtalan program segítségével ismerkedhetnek meg az intézménnyel. A program célja nem változott az elmúlt évek során: lehetőséget teremteni arra, hogy az oktatási, képzési, szabadidős és egyéb más kínálat feltérképezésével döntést hozzanak arról, hogy érdemes a Debreceni Egyetemet választani továbbtanulásuk színhelyéül.

A rendezvényt ebben az évben már 14. alkalommal szervezi meg az intézmény. A DExpo népszerűségét mutatja, hogy tavaly rekordszámú, több mint 6 700 diák látogatott el hozzánk.

A két nap alatt bemutatkozik az egyetem valamennyi kara, amelyek közül több is ugyanerre az időpontra időzítette nyílt napját.

A Természettudományi és Technológiai Kar „iTT Kutathatsz” címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztivállal várja az érdeklődőket az Élettudományi Központban, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar interaktív óvodai gyakorlatot tart, amelyet közös tánccal zárhatnak a gyerekek eDE-vel, a mókussal.

Bemutatkozik a Tanárképzési Központ, a Sporttudományi Intézet, a DExam Vizsgaközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, valamint a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja, a DETEP, a kollégiumok, a szakkollégiumok, a Hallgatói Önkormányzat, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár és még a menza, vagyis a Nagyerdei Étterem is.

A leendő hallgatók az előadások, standok, bemutató órák segítségével hasznos tanácsokat kaphatnak a tehetséggondozásról, a nyelvvizsga, a sportolási és a külföldi tanulmányi lehetőségekről, a juttatásokról és a mentálhigiénés szolgáltatásokról is.

A campusok között DExpo buszok szállítják a látogatókat, akik így a főépület mellett kényelmesen eljuthatnak a Böszörményi úti és a Kassai úti campusokra, valamint a Nagyerdei Stadionhoz is. Szakvezetéssel kísért séta során lehet megismerkedni az egyetem központi épületével, de lesz séta a SET Központban és az UniFit Fitness & Gym Centerben is.

Az Instagramon futó nyereményjátékkal pedig akár bérletet is lehet nyerni a 2020-as Campus Fesztiválra.

Lesz egyetemi óriás társasjáték is, aki pedig  végigjárja az állomásokat, DExpo oklevéllel, valamint egy talárban és egyetemi sapkában készült saját fotóval gazdagodhat.

Kinyitja kapuit a DExpo mozi is, ahol egyetemi kisfilmeket vetítenek, a 3. emeleten pedig teaház várja a megfáradt látogatókat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.