Hirdetés

Debrecenbe jön a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar neje

Blikk

2019.11.05. 13:13

Debrecenbe jön a hírhedt drogbáró, Pablo Escobar neje
Victoria Eugenia Henao és Pablo Escobar

A világ egyik leggazdagabb asszonya volt, de rettegésben élt.

Hirdetés

Pablo Escobar felesége, Victoria Eugenia Henao (becenevén: Tata) önéletrajzi könyvben vallott arról, milyen volt az élete a hírhedt drogbáró oldalán. A kötet decemberben Magyarországon is megjelenik, aminek apropóján a szerző hazánkba látogat, hogy Budapesten és Debrecenben dedikálja könyvét, tudta meg a Blikk.

Az állandó rettegés mellett Tata évekig élvezhette a világ egyik leggazdagabb asszonyának szerepét, az ezzel járó luxussal együtt. Naponta megánrepülővel hozták a friss virágot neki Bogotából, európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát. Tata mindvégig képezte magát, többek közt a művészetek terén. Műgyűjtőként sok más nagy művész mellett Picasso-, Dalí- és Botero-festmények, illetve Rodin-szobrok tulajdonosává is vált. Ennek az életnek vetett véget az ura által indított háború a kolumbiai állam, később pedig a rivális Cali kartell ellen.

Victoria Eugenia Henao manapság    (Fotó: infobae)
 

Escobar hatalma csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta a kezében, 1989-ben pedig a Forbes szerint a világ hetedik leggazdagabb embere volt. 1993. december 2-án lőtték agyon kommandósok a rejtekhelyén, miután a fiával telefonált, így vissza tudták követni a hívást.

drogEscobar

Szóljon hozzá!

Hirdetés