Hirdetés

Debrecen leghosszabb ünnepe a Nagytemplomtól a Csonkatemplomig tart!

2019.11.22. 15:04

Debrecen leghosszabb ünnepe a Nagytemplomtól a Csonkatemplomig tart!
Papp László már kapott egy sült lazacot (Fotó: Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.))

Nemcsak térben, hanem időben is a leghosszabb.

Hirdetés

Hirdetés

A Nagytemplomtól a Csonka templomig, november 23-től egészen december 23-ig kínálják szíves szóval a környékbeli termelők, népművészeti mesterek, sütők-főzők portékáikat a Debreceni Adventi Vásárban.

Papp László, Debrecen első embere a pénteki sajtóeseményen elmondta, ezt az adventi hangulatot az egész városban próbálják visszaadni, ezért mintegy 200 ezer égővel feldíszítik nemcsak a belvárost, hanem az egyes városrészeket is. A polgármester bejelentette, hogy jövő tavasszal megkezdődnek a munkálatok a Dósa nádor téren - miután sikerült a kivitelezőt kiválasztani - ezért 2020-ban már a főtér szomszédságában fekvő közösségi teret is integrálják a karácsonyi vásárba. Papp László elárulta, hogy

idén külön díszkivilágítást kap a Rózsa utca, illetve a Simonffy utcában, egyfajta kupolaként 17 elemből álló fényfüggönyt építenek a hangulatos teraszok fölé.

A városvezető reményét fejezte ki, hogy december 1-én, vasárnap délután minél több debreceni érkezik majd az első adventi gyertyagyújtásra és arra a közös éneklésre, amit a város főterén rendeznek meg.

Farkas-Desits Andrea, a Krones Hungary Kft. HR igazgatója azt hangsúlyozta, hogy két évvel ezelőtt a Krones debreceni története az óriáskerék szponzorálásával kezdődött. Az idei adenti vásárban a
környezetvédelem jegyében a 100 százalékban műanyagmentes papírpoharak támogatásával jelenik meg a Krones. 

Az óriáskerék és nemzetközi finomságok

Andreas Pick, a Riesenrad Göbel közép-európai vezetője elmondta, hogy legnagyobb örömükre már harmadik éve tudnak részt venni az adventi vásáron, ahová most is elhozták a tavaly először Debrecenben debütált 45 méter magas, 36 zárt, körpanorámás kabinnal felszerelt óriáskereküket. A német cég idén az óriáskerék mellett található fűtött hüttéjében újdonságként a forralt borok mellett nemzetközi ízekkel bővítette gasztronómiai kínálatát. Így meglehet majd kóstolni a finn mintára szabadtűzön sütött lazacot, a brüsszeli gofrit, a holland minifánkot és óriáspalacsintát.

Makray Réka, a Vitesco Technologies Hungary Kft. humán kapcsolatok igazgatója elmondta, hogy a vállalat és munkatársai számára kiemelten fontos az aktív közösségi szerepvállalás a városban, illetve hogy minél meghittebbé tudják varázsolni az ünnepeket a debreceni gyerekek és családok örömére. Ezért a jó együttműködés szellemében idén a Debrecen Eye és a mellette közlekedő Vilivonat működéséhez nyújt támogatást a cég. – Egy közösség erejét mindig a tagok partnersége és elkötelezettséget adja, ez a vállalatunk egyik alapértéke is! – idézte Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezetőjének gondolatait Makray Réka.

A leghosszabb ünnep

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a következő harminc napban Debrecen leghosszabb és legszebb ünnepére készülnek, amely igazi ajándék lesz nemcsak a testnek, hanem a léleknek is. Ezért a 100 faházból álló karácsonyi vásár megnyitásakor, november 23-án 16 órától már ezt a különleges, ünnepváró hangulatot és a régmúltat idézi meg a hortobágyi pásztorok, juhászok, gulyások, csikósok felvonulása, a kisbírók és vásári kikiáltók hívogatása és a Kelet Brass Band koncertje. A kulturális szakember kiemelte, hogy nem csupán az adventi vasárnapokon, hanem minden nap készülnek kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel.

Debrecenadventi vásár

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.