Hirdetés

Bomba az esztári óvodában! Börtönbe megy a fenyegető

police.hu

2019.11.19. 11:59

Bomba az esztári óvodában! Börtönbe megy a fenyegető

Részegen humorizált. Nem először.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Törvényszék október 30-án tartott tanácsülésén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Berettyóújfalui Járásbíróság ítéletét helybenhagyta.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott március 18-án 17.25-kor pocsaji házában összeveszett egyik családtagjával, majd mérgében ittas állapotban mobiltelefonjáról felhívta a segélyhívón keresztül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját és azt a valótlan tartalmú bejelentést tette, hogy

két órával korábban Esztár óvodájában bombát helyezett el.

A rendőrök a bejelentésre azonnal a helyszínre vonultak, ahol az óvoda átvizsgálása megtörtént, robbanószerkezetet az intézményben nem találtak. A vádlott cselekménye alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A Berettyóújfalui Járásbíróság áprilisban hozott elsőfokú ítéletében a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró törvényszék korlátozott felülbírálat keretében vizsgálta felül az elsőfokú ítéletet, melynek eredményeként tanácsülésen helybenhagyta a járásbíróság ítéletét. A törvényszék határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a vádlott a cselekmény elkövetésekor többször visszaesőnek minősült, korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt már büntetőjogilag felelősségre vonták, így a kiszabott büntetés neme és mértéke is szükséges, egyúttal elegendő az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.