Hirdetés

Hirdetés

A palacsinták Disneylandje nyílt meg Debrecenben

civishir.hu

2019.11.16. 12:32

A palacsinták Disneylandje nyílt meg Debrecenben

Debreceni étterem megnyitóján jártunk. Kóstoltunk is.

Hirdetés

Hirdetés

Túrós, lekváros, kakaós, hortobágyi húsos vagy újhullámos nutellás. Így ismertük a palacsintát eddig. Oszlánczi Réka azonban nagyot álmodott. Egy palacsintabirodalmat. Ahol sokunk kedvenc étele előkelő tálalást kapott, szezámmagos bundában jár vagy málnás tejszínhab ékesíti.

A  tulajdonos útja egy igazi vállalkozói sikersztori. Akár a miénk is lehetne. Jó érzés látni, amikor egy ízléses franchise nem külföldi részvényesek kezében van, hanem egy hazai, egyszerű családi vállalkozásból indult. A 2006-ban nyílt étterem Miskolc szívéből az emberekébe költözött. Tulajdonosa 2014-ben kiérdemelte az év fiatal vállalkozója díjat, 2016-ban az Amerikai Egyesült Államokban mint sikeres vállalkozó képviselte Magyarországot, valamint a franchise-t 2018-ban beválasztották a világ 12 legígéretesebb koncepciója közé Las Vegasban.

– Tizenhárom évvel ezelőtt szerettünk volna egy tematikus gasztronómiai vonalat létrehozni, melynek az alapját a palacsinta adja. Egyrészt azért erre esett a választás, mert mindenki szereti. Másrészt a palacsinta – mint tészta – köretként is megállja a helyét. Így akár egy vörösboros marhapörkölt vagy egy rostonsült lazacfilé mellé is jó szívvel ajánlom. Lehet akár metélt húslevesben, de nemzetközi ételek köreteiként is szerepel az étlapon. – mondta Oszlánczi Réka. A fiatal vállalkozó büszkén tette hozzá: – A Creppy nem más, mint a palacsinták Disneylandje. Hiszen mi mindent megalkotunk, amit palacsintából el tudtok képzelni. Legyen az leves, sós főétel vagy édes desszert. 

A Hadházi út és a Laktanya utca sarkán lévő vendéglátóhely minőségi ízeket és kiszolgálást ígér, a palacsinta 40 variációja szerepel az étlapon.

Hajnal László

palacsintázó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.