Hirdetés

A Nemzet Színészét nem feledik Debrecenben

2019.11.14. 14:01

A Nemzet Színészét nem feledik Debrecenben
Kóti Árpád (Fotó: MTI)

Kóti Árpád emléktáblát kap.

Hirdetés

Domborműves emléktáblát állít Kóti Árpád Kossuth-és Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett debreceni színművész, a Csokonai Színház örökös tagja tiszteletére a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület az NKA támogatásával, Debrecen városa és a Csokonai Színház közreműködésével 2019. november 18-án, hétfőn 12 óra 30 perctől. Az emléktáblát a színművész születésének 85. évfordulója alkalmából egykori lakóháza, a Darabos utca 4. szám alatti társasház Hunyadi utcai homlokzatán helyezik el. 

Az emléktábla anyaga isztriai mészkő, mérete 60 x 60 cm. Az emléktábla szövege: „Ebben a házban lakott Kóti Árpád 1934-2015 Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze. MASZK Országos Színészegyesület Nemzeti Színház Nemzeti Kulturális Alap 2019”

A Stremeny Géza szobrászművész által tervezett emléktáblát Vidnyánszky Attila Kossuth-és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Hegedűs D. Géza Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész, rendező, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke avatja fel.

 

színészCsokonai SzínházKóti Árpád

Szóljon hozzá!

Hirdetés