Hirdetés

132 milliós beruházás Hajdúnánáson

Cívishír

2019.11.12. 16:09

132 milliós beruházás Hajdúnánáson

Befejeződött a projekt.

Hirdetés

Hirdetés

Lezárult a Hajdúnánás Városi Önkormányzat TOP-os pályázata, melynek célja gyermekegészségügyi centrum létrehozása volt a városban. A projekt eredményeképpen a Hajdúnánás, Tulipán utca 35. sz. alatti épület átalakítása és bővítése során 3 gyermekorvosi szolgálat, 2 iskolaegészségügyi szolgálat és 7 védőnői körzet egy épületbe történő integrálásával 390 négyzetméteren egy gyermekegészségügyi centrumot hoztak létre 132 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás és hazai központi költségvetési forrás felhasználásával

A gyermekegészségügyi centrum létrehozásához a korábban tüdőgondozóként működő épület felújítása mellett annak bővítése is szükséges volt. Új, észak-déli tengelyű épületrész, és annak északi oldalához az  eredeti kúriával azonos tájolású és méretű szárny épült.

Védőnői szolgálat

Déli felébe a védőnői szolgálat került, közös vetkőzővel ellátott, két tanácsadó helyiséggel, egy adminisztrációs/négyszemközti helyiséggel és egy központi adminisztrációs védőnői helyiséggel. Az épület északi felében gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki 3 rendelő és 2 adminisztrációs/négyszemközti helyiséggel. Készültek gyermek, férfi és akadálymenetes/női WC helyiségek, továbbá közös szennyes ruha  tároló, veszélyes hulladéktároló, takarítószertár, személyzeti pihenő mosdóval és zuhanyzóval,  illetve gépészeti helyiség. Az épület főbejáratai a belső udvarról megközelíthető, nyugati homlokzaton találhatóak.

Költséghatékony

Az épület korszerűsítésével a szolgáltatások nyújtásához szükséges költségek csökkennek, működésük költséghatékonyabbá válik. A közvetlen célcsoport, vagyis a beteg gyermekek és szüleik számára pedig kényelmesebb, magasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatás igénybevételére nyílt lehetőség azáltal, hogy az összes, a településen elérhető gyermekegészségügyi alapellátás egy épületben került elhelyezésre.

Új eszközök

A fejlesztés révén jelentősen javultak a rendelők és a tanácsadók infrastrukturális körülményei, eszköz ellátottságuk, a várókban korszerű bútorokat helyeztek el, az iskola egészségügyi szolgálatok számára demonstrációs eszközök, a védőnői körzetekben pedig a szűrővizsgálatokhoz szükséges, valamint mobil eszközök beszerzése is megtörtént.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.