Hirdetés

Hirdetés

Vezetőváltás Hajdúnánáson

Hajdúnánás.hu

2019.10.23. 14:48

Vezetőváltás Hajdúnánáson
Darócziné Bordás Andrea (Hajdúnánás.hu)

A korábbi igazgató nyugdíjba vonult.

Hirdetés

Hirdetés

Új vezetője van a hajdúnánási Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjteménynek, miután az eddigi intézményvezető, Buczkó József, címzetes igazgató nyugállományba vonult - írja a Hajdúnánás.hu, mely interjút közöl az új vezetővel.

Darócziné Bordás Andrea szeptemberben vette át az intézmény vezetését. A vezetői posztot pályázat útján nyerte el a hajdúnánási önkormányzat képviselőtestületének döntése alapján.

Darócziné Bordás Andrea a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban érettségizett, majd néhány év múlva a Városi Művelődési Központba került népművelőnek, ahol 25 évig dolgozott. A különböző feladatok (programszervezés, táborok, gyermek műsorok és foglalkozások, színház busz, csoportok koordinálása) mellett  hamar megtalálták a népművészeti, néprajzi jellegű feladatok is (Nánási Vásártéren, Tájház, Aranyszalma pályázatok). Az akkori lehetőségekhez képest folyamatosan képezte magát, munka mellett szerzett művelődésszervező és később etnográfus diplomát. 2007-ben jelentkeztem az álláshirdetésre, amelyben szakembert kerestek az alakulóban lévő gyűjteménybe. Ennek lett vezetője 2011-ben elődje, Buczkó József, akitől egy jól működő intézményt vehetett át szeptemberben.

A frissen kinevezett intézményvezető az alapfeladatok mellett a közösségi kapcsolatokra szeretne nagyobb hangsúlyt helyezni, a helytörténeti gyűjteményben egy új állandó kiállítás létrehozását tervezi. Szeretné tovább gyarapítani kell a tárgyi gyűjteményt és ösztönözni a városlakókat az adományozásra, a család- és helytörténeti írásokra, kutatásokra. Tervez között szerepel a múzeumbaráti kör megalakítása is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.