Hirdetés

Újabb mediterrán nyaralóhelyre utazhat Debrecenből

Cívishír

2019.10.16. 12:23

Újabb mediterrán nyaralóhelyre utazhat Debrecenből
Magas hegyláncok, öblök, buja, zöld növényzet jellemzi Kefaloniát

Eddig csak Budapestről indított járatot az IBUSZ.

Hirdetés

Jövő június közepétől szeptember végéig a görögországi Kefaloniába is lehet utazni chartergéppel a debreceni repülőtérről – jelentették be egy október 16-i sajtótájékoztatón.

Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgató-helyettese elmondta: Budapestről már az elmúlt években is indítottak járatokat a nyugat-görögországi Kefaloniába, a gépek tavaly 99 százalékos töltöttségűek voltak, vagyis hatalmas az érdeklődés az egyik legvonzóbb tengerparttal rendelkező szigetcsoport iránt. Ezért döntöttek úgy, hogy egy másik repülőgéppel is kiszolgálják a nyaralók igényeit, ez jár majd Debrecenből és tér vissza a cívisvárosba heti gyakorisággal. Komora Zoltán, a 340 munkavállalót foglalkoztató, a 2018-as évet 21 milliárd forintos árbevétellel záró, 9 fővárosi és 32 vidéki irodát üzemeltető cég vezetőhelyettese arról is beszélt, hogy Kelet-Magyarországon nagyon erős idegenforgalmi kereslettel találkoznak. Magát a választást, hogy Debrecenből éppen Kefaloniába lehessen repülni, piackutatás előzte meg, és magasan nyert a szigetcsoport.

Az IBUSZ egyébként 2019-ban is működtetett chartert Debrecenből – a zákinthoszi járatot, ami több éves múltra tekint vissza a cívisvárosban.
A kabinetvezető kiemelte a fealdatok közül a charterek számának növelését

Kovács Ádám, a debreceni polgármester kabinetvezetője emlékeztetett, míg tavaly 381 ezer utas fordult meg a replőtéren, addig idén ez a szám várhatóan meghaladja a 600 ezret (a félmilliomodik október első felében megvolt).

Kiemelte, a következő években jelentősen növelni kell a charterjáratok számát, a cél, hogy a tágabban értelmezett régióban is Debrecen legyen az első gondolat, ha valaki messzebbre indulna nyaralni.

A repülőtéri fejlesztések koordinálásával megbízott Kovács Ádám hozzátette, már zajlik a speciális kerítés kivitelezésére kiírt közbeszerzés, idén pedig kiírják a tervpályázatot egy új, korszerű utasterminálra.

A debreceni repülőteret üzemeltető cég a múlt ősz óta a debreceni önkormányzat többségi tulajdonában van, ügyvezetője Vajda János

A Debreceni Airport ügyvezetője, Vajda János közölte, azon dolgoznak, hogy 2021-ben egy másik ország közkedvelt turisztikai célpontjára is induljon charter. Megjegyezte, idén egyetlen debreceni charterjárat sem késett, a töltöttségük pedig elérte a 90 százalékot.

RaL

repülőtérDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés