Hirdetés

Hirdetés

Úgy vezetett a rossz úton Létavértesnél, hogy halál lett a vége

civishir.hu

2019.10.16. 08:24

Úgy vezetett a rossz úton Létavértesnél, hogy halál lett a vége

Kicsúszott a kanyarban. Vádat emelt az ügyészség.

Hirdetés

Hirdetés

2018. szeptember 15-én délután a csekély vezetési gyakorlattal rendelkező vádlott személygépkocsijával tartott Újléta felől Létavértes irányába 80-90 km/h sebességgel. Természetes nappali látási viszonyok voltak, az út igen rossz felületű és nedves volt. Az autóban a vádlott négy utast szállított, akik közül csak a hátul ülők egyike nem használta a biztonsági övet.

A vádlott Létavértes felé közeledve egy jobbra ívelő útkanyarulatba a felezővonalon haladva 80-90 km/h sebességgel haladt, melynek következtében a jármű hátsó kerekei balra megcsúsztak. Az autó sodródni kezdett, majd ezt észlelve a vádlott balra történő ellenkormányzást végzett, aminek következtében nagy sebességgel lehaladt a jobb oldali útpadkára, ahol kidöntött egy jelzőtáblát. Ezután a folyamatos balra kormányzás mellett a gépkocsi balra sodródott és az úttestet elhagyva jobb oldalára borult.

A baleset következtében a gépkocsi jobb oldali első ülésén utazó sértett olyan súlyos koponya- és sorozat bordatörést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlottnak és a többi utasnak nem keletkezett sérülése.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött lére a baleset és következett be a sértett halála.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.
Létavértes

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.