Hirdetés

Hirdetés

Tragédia a 4-esen: nem kell börtönbe vonulnia a baleset okozójának

civishir.hu

2019.10.29. 12:49

Tragédia a 4-esen: nem kell börtönbe vonulnia a baleset okozójának
(Fotó: archív)

A sárrétudvari nő lánya a helyszínen meghalt.

Hirdetés

Hirdetés

A Püspökladányi Járásbíróság október 29-én előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki azt a sárrétudvari nőt, aki 2017. december 22-én személygépkocsijával Hajdúszoboszló felől Kaba irányába közlekedve a 4-es számú főúton ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol először egy szabályosan közlekedő személygépkocsi oldalának ütközött, majd pedig tovább haladva fékezés nélkül frontálisan karambolozott a személyautó mögött közlekedő mikrobusszal. A balesetet okozó személygépkocsi végül az út menti árokban, a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a vádlott 14. életévét éppen azon a napon betöltő lánya a helyszínen elhunyt, rajta kívül további három személy súlyos, három könnyű sérüléseket szenvedett a vétlen mikrobusz utasai közül. A balesetben maga a vádlott is eszméletvesztéssel járó, súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségét a vádirattal egyezően beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A bíróság a bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta. A bíró ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért őt 1 év 4 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A büntetlen előéletű vádlott szabadságvesztés büntetése végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíró az ítélet indokolása során hangsúlyozta, a közúti közlekedés veszélyes üzem és egyetlen figyelmetlenség is elegendő ahhoz, hogy az utazás ehhez hasonló tragédiába torkolljon. Mint mondta, az igazságszolgáltatásnak ilyen ügyekben már csak korlátozott feladata van, hiszen a valódi büntetést a sors szabta ki, amellyel a vádlottnak örökké együtt kell élnie.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette így az jogerőre emelkedett.
halálos balesetKaba4-es főútSárrétudvari

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.