Hirdetés

Hirdetés

Papp László válasza a nagyváradiaknak: nem ijedünk meg!

2019.10.29. 18:29

Papp László válasza a nagyváradiaknak: nem ijedünk meg!
Papp László polgármester és Váradi József, a Wizz Air légitársaság elnök-vezérigazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón  (Fotó: mti)

A debreceni repülőtér által kivívott pozícióból nem engedünk - így a polgármester.

Hirdetés

Hirdetés

Állásfoglalásra kértük Papp László polgármestert, miután Nagyvárad első embere a román Agerpress hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a debreceni repülőtér vagy szövetségre lép a nagyváradival, vagy versenytársak lesznek, és ezzel mindkét város veszít.

Az ajánlat azért is furcsa, mert a nagyváradi repülőtérről jelenleg csak Bukarestbe indulnak menetrend szerinti járatok, azaz miniatűr a debrecenihez képest, ahonnan Európa számos metropolisza elérhető, és idén már mintegy 600 ezer utassal számolnak. 

Az elmúlt hetek nagyváradi repülőtérrel kapcsolatos sajtóhírei arra utalnak, hogy a váradi repülőtér ügye az ottani politikai küzdelmek középpontjába került. Nem tartom sem udvariasnak, sem szerencsésnek, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőteret ebbe a politikai küzdelembe kívánják belerángatni. A leghatározottabban visszautasítunk minden olyan próbálkozást, amely erre tesz kísérletet és egyben hangsúlyozzuk, hogy a két repülőtér üzemeltetője között semmilyen tárgyalás nincs folyamatban

- fogalmazott a szerkesztőségünknek küldött levelében Papp László, Debrecen polgármestere, aki kiemeli: a debreceni légikikötő az elmúlt hét év alatt a régió meghatározó és egyben 2019-re a legnagyobb forgalmú regionális repülőterévé fejlődött.

Az idáig vezető utat a saját stratégiánknak megfelelően jártuk végig, abban egyedül magyarország kormánya volt Debrecen segítségére. Az elmúlt 5 évben minden olyan eredményt, amelynek nemzetközi relevanciája van, legyen szó gazdaságról vagy akár légi-közlekedésről, versenyben ért el Debrecen. Tehát, ha valaki azt üzeni, hogy működjünk együtt, mert különben versenyre kényszerülünk, attól nem ijedünk meg!

- így a cívisváros első embere. Hozzátette: ha nem tűnt volna fel, akkor most is verseny van, és az elmúlt években is az volt a debreceni és a nagyváradi repülőtér között. A régió gazdasági súlypontja Debrecenben van és méginkább itt lesz a következő évek folyamatainak köszönhetően. Ez jelentős hatással bír a régió életére, többek között a légiközlekedésre. Ahol kialakul egy régió gazdasági központja, ott lesz a közlekedési, logisztikai központja is, emelte ki a városvezető.

A kivívott pozíciókból nem engedünk, ez nem képezi tárgyalás alapját!

- szögezte le a polgármester, aki végül megjegyezte, hogy a verseny mellett - mint ahogy eddig is - Debrecen kifejezetten törekszik a Nagyváraddal való kiegyensúlyozott és a kölcsönös érdekek tiszteletben tartása melletti kapcsolatok fejlesztésére.

 

repülőtérDebrecenNagyvárad

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.