Hirdetés

Hirdetés

Másfél éven át fosztogatta a böszörményi üzletet, ahol dolgozott

civishir.hu

2019.10.10. 08:21

Másfél éven át fosztogatta a böszörményi üzletet, ahol dolgozott
A kép illusztráció

Megszüntették az ügyet.

Hirdetés

Hirdetés

Egy hajdúböszörményi asszony hosszabb ideje állt egy cég alkalmazásában: bolti eladóként dolgozott, majd 2016. szeptember 5. és 2018. április 26. között összesen 160 alkalommal vitt el az üzletből árut, illetve vett el készpénzt a kasszából, mellyel 393 ezer forint kárt okozott a sértettnek. Az asszony a nyomozás során a kárból 160 210 forintot megtérített. A gyanúsított cselekményével kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettét valósította meg.

A hajdúböszörményi nő a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta, vállalta a munkáltatójának okozott kár megtérítését. Az ügy közvetítői eljárásra utalásához a sértett képviselője is hozzájárult. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a törvényi feltételek fennállásának megállapítása után az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A gyanúsított a közvetítői eljárás során a sértettnek részletekben visszafizette a még fennmaradó 232 790 forintot. Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárások lefolytatásának gyorsítása és a sértetteknek adandó jóvátétel a jelen ügyben alkalmazott közvetítői eljárásra utalással megvalósult, ezért  a gyanúsított ellen indított eljárást a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség megszüntette.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.