Hirdetés

Hirdetés

Halálos kihűlés Debrecenben: változhat az ítélet

Cívishír

2019.10.25. 19:03

Halálos kihűlés Debrecenben: változhat az ítélet
A Debreceni Ítélőtábla november 4-én folytatja az ügy tárgyalását

Másképp minősítheti a másodfokú bíróság az erőszakos vádlott által elkövetett bűncselekményt.

Hirdetés

Hirdetés

Különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés bűntettében ítélhetik el másodfokon azt a férfit, aki tavaly januárban bántalmazott egy hozzá hasonló, hajléktalan embert Debrecen belvárosában, egy lakatlan házban.

Az áldozat később kihűlés következtében meghalt. A Debreceni Ítélőtábla október 24-én tartott tárgyalást a büntetőügyben szakértők és tanú meghallgatásával. Mindez azért is lényeges, mert a vádlottat az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg, a helyi törvényszék viszont ezt nem látta bizonyítottnak. Az elsőfokú bíróság júniusban testi sértés bűntett kísérlete és testi sértés vétsége miatt marasztalta el a többszörös visszaesőnek minősülő R. L.-t, 4 év fegyházbüntetéssel sújtva a férfit. A bűncselekmény minősítésének megváltoztatása akár nagyobb mértékű szabadságvesztéshez is vezethet.

Az áldozat, K. I. kihűlésben halt meg. Halála előtt a vádlott „csicskáztatta”, puszta kézzel, vascsővel bántalmazta, elégette a kabátját és a matracát a hideg idő ellenére. K. I. az ítéleti tényállás szerint az épületen kívül – ittasan – olyan szerencsétlenül bukott fel egy raklapban, hogy lába törött, emiatt nem volt képes helyváltoztatásra.

A Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletéről a Cívishíren itt írtunk bővebben.

bíróságDebrecentesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.