Hirdetés

Hirdetés

Debrecenre készülnek. Montrealban, Salt Lake Cityben, Nagojában és Sanghajban

2019.10.11. 12:01

Debrecenre készülnek. Montrealban, Salt Lake Cityben, Nagojában és Sanghajban
Liu Shaolin Sándor (Fotó: mti)

Három olimpiai bajnok is tettre kész.

Hirdetés

Hirdetés

 Tizenegy fős csapatot jelölt ki a magyar szakvezetés a rövidpályás gyorskorcsolyázók első négy világkupaversenyére.  A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a férfiakat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és Sziklási András, míg a nőket Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka képviselheti.

 A világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt - jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser. - Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy a debreceni kontinensviadalon kivel számolhatunk egyéni indulóként.

November első két hétvégéjén a kanadai Montrealban és az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben lesz vk-forduló, majd november utolsó és december első hétvégéjén a japán Nagoja és a kínai Sanghaj lesz a házigazda.

Az első négy vk-viadalra nem kerülhetett csapatba az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger, mivel a szeptember végi országos bajnokságon súlyos szárkapocscsont-sérülést szenvedett, és műteni kellett. A remények szerint a január végi, hazai rendezésű Eb-re már felépül.

 

Debrecengyorskorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.