Hirdetés

Hirdetés

Civil Fórum: a józsaiak kétszer kétsávos utat érdemelnek

civishir.hu

2019.10.08. 13:09

Civil Fórum: a józsaiak kétszer kétsávos utat érdemelnek
(Fotó: Cívishír)

Körforgalmat, kormányablakot és több parkolót szeretnének a településrészen.

Hirdetés

Hirdetés

– A legfontosabb probléma körzetemben a 35-ös főút állapota, mely minden józsait, sok debrecenit és rengeteg Józsán áthaladó embert érint – kezdte sajtótájékoztatóját a Civil Fórum Debrecen Egyesület képviselőjelöltje, Kiss György október 8-án. Mint folytatta, „kinőtte” magát a főút, rég megígérte a városvezetés a szélesítést, de ez eddig nem történt meg. Fontos lenne a fejlesztés, hiszen reggel és délután káoszba fullad a közlekedés, 30-40 perc szükséges ahhoz, hogy az autósok beérjenek Debrecenbe – tette hozzá.

Kiss György kifejtette: egy-egy baleset során „katasztrofális a helyzet, hiszen nincs menekülő útvonal, az autósok a dugóban araszolnak”. Ha „beáll” az út, akkor szerinte Hajdúböszörmény vagy Hajdúhadház felé kell kerülni, esetlegesen az autópályát igénybe venni, ami anyagilag megterhelő.

– Égető probléma a Sillye Gábor utca és a Szentgyörgyfalvi út, valamint a 35-ös főút és az ipari telephez vezető út kereszteződése. Utóbbi nagyon balesetveszélyes, nagy a gépjárműforgalom, ezért lámpás kereszteződést vagy körforgalmat szeretnénk ott kialakítani – emelte ki a képviselőjelölt. Hozzátette: sok helyi szeretné, ha villamos közlekedne Debrecen és a településrész között. Kiss György kijelentette, ezt a város vezetése már megígérte, de ez a beruházás mindeddig elmaradt. Szerinte szükséges lenne a beruházás, mert a józsaiak panaszkodnak, hogy a helyi buszok késnek, illetve kimaradnak egyes járatok.

- Szeretném, ha Józsán lenne kormányablak, hogy ne kelljen Debrecenbe menni ezért. Emellett meg kell oldani a Gönczy Pál Utcai Általános Iskola előtti parkolási problémákat, hiszen a megállni tilos és a 30 kilométeres korlátozó tábla ellenére az autósok össze-vissza parkolnak. Amúgy is keskeny az utca, mivel felfestették a kerékpárutat. Van rá lehetőség, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki – fogalmazott. A képviselőjelölt szerint a parkosítás is elengedhetetlen a településrészen.

A 18-as választókerülethez tartozik Alsójózsa egy szakasza. Illés-Rácz Marianna képviselőjelölt támogatja a 35-ös főút négysávosítását, mert "az utak állapota és a forgalomszervezés rég nem biztosítja azt, hogy az emberek biztonságban, balesetmentesen tudjanak közlekedni".

Kiss György 61 éves, 4 gyermek édesapja, 36 éve házas, 20 éve józsai lakos. Civilként az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik, mint gépkocsivezető és mentő szakápoló.

Galéria

Debrecen-JózsaCivil Fórum Debrecen Egyesület

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.