Hirdetés

Akik jönnek, ha baj van: a cívis közterületi alosztály 

Cívishír

2019.10.09. 16:44

Akik jönnek, ha baj van: a cívis közterületi alosztály 
Gyakorlatozás közben a rendőrség speciális egysége (Fotó: police.hu)

Nem csak a nehézfiúk kísérését végzik.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar megyei cívis közterületi támogató alosztály az ország keleti régiójában, debreceni központtal, a kevésbé mindennapos, speciális képességeket igénylő feladatok végrehajtásából veszi ki részét – mutatja a Zsaru Magazin a megyei rendőr-főkapitánysághoz tartozó szerv munkáját.
Az alosztály, képzettségéből adódóan részt vesz kábítószerrel kapcsolatos bűnözők felkutatásában és elfogásában, személy- és objektumvédelmi feladatok végrehajtásában, veszélyes bűnözők szállításában, jelentős mennyiségű kábítószer, lőszer, lőfegyver és robbanóanyag kíséretében. Bevethetők csapatszolgálati munkákban, valamint az illegális migráció elleni tevékenységekben.

Hogy megfelelhessenek a különleges elvárásoknak, rendszeres képzésekkel, gyakorlatokkal készítik fel magukat a hivatásuk során előforduló szituációkra – írja a lap. Egy képzési napon belül elméleti felkészítés, éles lőgyakorlat távcsöves puskával és maroklőfegyverrel, intézkedéstaktikai szimuláció, egységmozgások elfogó kutyával és épületharcászat ugyanúgy részei a programnak, mint a súlyzós, aerob és crossfit jellegű testedzés.

A rendszeres gyakorlásnak és felkészülésnek hála a szolgálat magabiztosan képes reagálni a váratlan eseményekre is.

rendőrségDebrecenKözbiztonság

Szóljon hozzá!

Hirdetés