Hirdetés

A testüket felajánló holtakra emlékeztek Debrecenben

unideb.hu

2019.10.31. 15:46

A testüket felajánló holtakra emlékeztek Debrecenben

Oktatók és hallgatók rótták le tiszteletüket.

Hirdetés

Évente csaknem ötvenen ajánlják fel testüket oktatási célra a Debreceni Egyetemnek. Halottak napja közeledtével, október 31-én rájuk emlékeztek az Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet előcsarnokában. Oktatók és hallgatók közösen rótták le tiszteletüket a holtak emlékére tavaly felavatott domborműveknél.

– A hallgatók anatómiai tanulmányaik során a boncteremben szembesülnek először azzal, hogy nincs két egyforma ember. A felajánlásoknak köszönhető, hogy nem a digitális atlaszban mindig ugyanúgy kinéző testeken tanulnak, hanem látják azokat az eltéréseket, amelyekkel orvosként is találkozni fognak. A megemlékezéssel fejezzük ki köszönetünket az elhunytak előtt, akik az orvosképzés számára ajánlották fel holttestüket – mondta a hirek.unideb.hu-nak ki Szücs Péter, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet igazgatója. Beszédében úgy fogalmazott: a hallgatók itt szembesülnek azzal, hogy mi a halál, milyen egy holttest, és gyakorolhatják az empátiát, amely későbbi orvosi munkájuk során is nagyon hasznos lesz.

Az intézetigazgató arra kérte a medikusokat, fogadják el halál tényét, tiszteljék a halált és a testüket felajánló elhunytakat.
Debreceni Egyetemkoszorúzás

Szóljon hozzá!

Hirdetés