Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek nagyra tátották a szájukat

unideb.hu

2019.10.09. 15:19

A debreceniek nagyra tátották a szájukat
(Fotó: unideb.hu)

Sokan ellátogattak az ingyenes szűrőnapra.

Hirdetés

Hirdetés

Kilencedik alkalommal várták ingyenes fogászati szűrésre a város és a régió lakosait október 8-án a Fogorvostudományi Kar negyed- és ötödéves hallgatói, akik két óra alatt csaknem száz szűrést végeztek el szakorvosi felügyelettel. A szűrőnapon több mint negyven hallgató, valamint a kar hat-hat fogorvosa és asszisztense fogadta az érkezőket.

– Évek óta hangsúlyozzuk, a fogápolást nem lehet elég korán elkezdeni. Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei rendezvényre a felnőttek mellett nagyon sok gyereket hoztak el a szüleik, nagycsaládok is érkeztek. A legfiatalabb résztvevő 3, a legidősebb pedig 82 éves volt, többségében középkorúak érdeklődtek a lehetőség iránt – mondta a hirek.unideb.hu-nak Nemes Judit, a DE FOK Gyermekfogászati és Prevenciós Tanszék vezetője.

A felnőtteket a fogazat és a szájüreg átvizsgálása mellett tanácsadással és kezelési tervvel segítették, a gyerekeknél felmérték a fogászati ismereteket, valamint játékos formában tanították meg nekik a helyes fogmosási technikákat. A szűrőnap tapasztalatairól szólva Nemes Judit elmondta: a páciensek többségének fogkő-eltávolításra, fogtömésre lesz szüksége és sokan szorulnak fogpótlásra, ezért a szűrés résztvevőinek jelentős részét előjegyezték a szükséges kezelésekre.

A tanszékvezető szerint az érdeklődők magas száma azt mutatja, igény van az ingyenes szűrővizsgálatokra, így a hagyományokhoz hűen a fogászati hónaphoz kapcsolódóan jövő ősszel is várják majd a lakosságot ingyenes szűrésre.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.