Hirdetés

Hirdetés

Teljesen megújul a volt Újkerti Közösségi Ház, benne a Beregszászival

civishir.hu

2019.09.23. 18:21

Teljesen megújul a volt Újkerti Közösségi Ház, benne a Beregszászival

Másfél milliárdos fejlesztés Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

– Debrecen az évszázad legkomplexebb oktatásfejlesztési programját hajtja végre, amely elnyerte a diákok és a szülők tetszését – fogalmazott Papp László polgármester a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziumot magában foglaló komplexum felújítása kapcsán. A középiskola mellett diákotthonnak, könyvtárnak, óvodának, uszodának és sportcsarnoknak is helyt adó épület energetikai felújítására több mint másfél milliárd forint fordít a debreceni önkormányzat és a Debreceni Szakképzési Centrum.

A volt Újkerti Közösségi Ház a környező lakóteleppel egyidőben, az 1970-es években épült, így indokolt volt a felújítása. A létesítményben működik a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, diákotthona, emellett uszoda, tornaterem, könyvtár, közösségi ház és egy óvoda.

A létesítmény korszerűsítésében összefogott a debreceni önkormányzat és a Debreceni Szakképzési Centrum.

A fejlesztés részeként kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet. Felújítják a hőközpontokat, az épületegyüttes fűtését geotermikus energiaforrás kihasználásával valósítják meg, a radiátorokon termosztatikus szelepeket helyeznek el. Korszerűsítik a központi szellőzőrendszert, valamint a kül- és beltéri világítási rendszereket. Az épületegyüttes tetőszerkezeteire napelemes rendszert telepítenek.

A kivitelezés költsége 1,523 milliárd forint,

amelyet a debreceni önkormányzat (1,290 milliárd forint) és a Debreceni Szakképzési Centrum (233 millió forint) finanszíroz. Az energetikai korszerűsítés 1,4 milliárd forintos uniós támogatással indult.

.A Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában felújítják az épületet és új kollégiumot építenek, ugyancsak komplex felújítás és bővítés indul a DSZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumában.

A debreceni oktatási rendszer fejlődését nemcsak a diákok és szüleik ismerik el azzal, hogy egyre több fiatal választja ezeket az intézményeket, de elismerik a világ fejlett cégei: a BMW Group és a Continental is, hiszen ezek a vállalatok Debrecent választották és együttműködési megállapodást kötöttek a Debreceni Szakképzési Centrummal.
Brassai

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.