Hirdetés

Hirdetés

Telephelyet nyitott Debrecenben az Amazone

MTI

2019.09.17. 16:52

Telephelyet nyitott Debrecenben az Amazone

400 millió forintos beruházás.

Hirdetés

Hirdetés

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét kedden a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került – mondta az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője.

Az Amazonen-Werke Kft. 25 éve van jelen Magyarországon, 2007 óta folytat direkt értékesítést a mezőgazdasági gépek területén. Működésüket növekvő forgalom jellemzi, évente több mint 300 mezőgazdasági gépet értékesítenek, tavalyi árbevételük 2,5 milliárd forint volt Magyarországon. 21 dolgozót foglalkoztatnak.

Az ipari park területén egyhektáros területen 1100 négyzetméteres épületegyüttest alakítottak ki, benne 200-200 négyzetméteres szerelőcsarnokkal, illetve alkatrészraktárral, illetve egy 400 négyzetméteres bemutatóközponttal.

Christian Dreyer tulajdonos arról beszélt, hogy cégük 136 éve családi tulajdonban van Németországban, és arra törekednek, hogy a legkorszerűbb gépeket biztosítsák a mezőgazdasági vállalkozóknak, köztük a magyar gazdáknak. Az új debreceni telephelyen továbbképzéseket is szerveznek majd, és biztosítják a gyártók, kereskedők, szaktanácsadók és felhasználók közötti rendszeres eszmecserét.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, a város gazdasági ereje napról napra növekszik, amiben nagy szerepük van a német vállalatoknak.

– Minden egyes munkahely fontos számunkra

– tette hozzá a polgármester, aki szerint az egyre erősödő német gazdasági kapcsolatok nagymértékben befolyásolják a város jövőjét.

A polgármester jó stratégiai döntésnek nevezte, hogy az Amazone Debrecenben nyitotta meg telephelyét, a város ugyanis a legjobb minőségű termőföldek közepén helyezkedik el, ahonnan nemcsak a keleti régiót, de a határon túli térségéket is el tudják látni korszerű mezőgazdasági eszközökkel.

Debrecen továbbra is megfelelő infrastruktúra kialakításával és felkészült szakemberekkel várja a befektetőket – fűzte hozzá Papp László.
Amazone

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.