Ötmillióval lett szegényebb a szerelmes debreceni nő

civishir.hu

2019.09.02. 15:06

Ötmillióval lett szegényebb a szerelmes debreceni nő
A kép illusztráció.

Házasságot és közös jövőt ígért neki a férfi.

Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság augusztus 30-án előkészítő ülésen – nem jogerősen – 3 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 5 millió forintos kárt okozott egy nőnek azzal, hogy bizalmába férkőzött, házasságot és közös jövőt ígért neki, majd jogtalan haszonszerzés végett többször pénzt kért tőle, amit nem adott vissza. A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 1997 nyarán ismerkedett meg a vádlottal, aki

hamar a nő bizalmába férkőzött, közös jövőt, házasságot ígért, amelyre alapozva – már kapcsolatuk kezdetén – többször kért és kapott kölcsön különböző összegeket.

A férfi ezt követően szabadságvesztés büntetése letöltése miatt egy büntetés-végrehajtási intézetbe került, ezért a kapcsolatuk megszakadt. A vádlott szabadulása után, 2014 év elején újra felvette a kapcsolatot a nővel, akivel közölte, normális életet szeretne élni, amit a sértettel közösen képzel el. A férfi újbóli megjelenése idején a nő egy, a tulajdonát képező debreceni ingatlant értékesített. A 61 éves T. S. arra hivatkozva kért kisebb-nagyobb kölcsönöket a nőtől, hogy arra közös otthonuk és közös jövőjük érdekében, illetve a vállalkozásának beindítása miatt van szüksége, azonban annak visszafizetése soha nem állt szándékában. A vádlott a több mint 5 millió forintot a nő tévedésbe ejtésével, jogtalanul szerezte meg, a kár nem térült meg.

Az ítélet meghozatala során a bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörös visszaeső, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerő vallomást tett, az időmúlást, valamint a rossz egészségi állapotát. Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében, ezért őt mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag a szabadságvesztés végrehajtási fokozata miatt jelentett be fellebbezést.
csalásDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés