Hirdetés

Így NE keress az interneten 2 millió forintot!

civishir.hu

2019.09.18. 08:19

Így NE keress az interneten 2 millió forintot!
A kép illusztráció

Hajdúböszörményben tárgyalják a csalási ügyet.

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki az interneten hitelfelvétel lehetőségét ajánlva a sértettektől különböző nagyságú összegeket csalt ki hitelbírálati díj, illetve közjegyzői díj megfizetése címén.

A vádlott 2016 második felében jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, folyamatos pénzzavarral küzdött, ezért elhatározta, hogy az interneten hitelfelvétel lehetőségét kínálja olyan magánszemélyek részére is, akik fizetési késedelem miatt pénzintézetektől már nem tudnának pénzhez jutni. A vádlott a hirdetésekre jelentkező sértetteket telefonon keresztül álnéven tájékoztatta és a hitelfelvételt megelőzően különböző címen – hitelbírálati díj, közjegyzői díj, ügyintézési díj – 30 ezer forinttól 384 forintig terjedő összegek átutalását kérte tőlük az általa megadott bankszámlaszámra.

A nő a megtévesztett sértettekkel különböző e-mail címeken, illetve telefonon tartotta a kapcsolatot mindaddig, amíg a kért pénz meg nem érkezett a bankszámlájára. Ezt követően folyamatosan különböző valótlan ígéretekkel hitegette az érintetteket, majd egy idő után számukra elérhetetlenné vált.

A vádlottnak reális lehetősége nem volt az ígért hitelösszeg folyósítására, illetve az abban való közreműködésre, ezáltal rendszeres haszonszerzésre törekedve 2016 novembere és 2017 júliusa közötti időben

15 sértettnek közel 2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, illetve a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság vele szemben vagyonelkobzást rendeljen el és a sértettek egy része által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Szóljon hozzá!

Hirdetés