Egy kamionnyi adomány érkezik Apafára

civishir.hu

2019.09.11. 17:07

Egy kamionnyi adomány érkezik Apafára
A kép illusztráció

Ötmillió forint értékű a debreceni városrészbe szállítmány.

Hirdetés

Hollandiáról köztudott, hogy nagyon fejlett adományozási kultúrával rendelkeznek, számukra a jótékonykodás és a segíteni akarás szinte természetes. A Magyar Református Szeretetszolgálat szoros kapcsolatot ápol a Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) holland szervezettel, akik rendszeresen juttatnak el adományokat az MRSZ-hez, hogy a magyarországi és határon túli családokat támogassák.

2018 végén közösen ünnepelte a két szervezet Debrecenben, hogy megérkezett a kétszázadik adománykamion városunkba. Akkor hangzott el egy felajánlás a holland szállítmányozási cég részéről, hogy ezt a jótékony kezdeményezést támogatni fogják a jövőben, és akár ingyen is elfuvarozzák a ruhákkal, bútorokkal, egészségügyi eszközökkel telepakolt kamiont. Szeptember 14-én ez az ígéret valósággá válik, hiszen több mint ötmillió forint értékű adományt szállító Mack kamion érkezik Apafára.

Az adományok egy részét a Hajdú-Bihar megyében élő rászoruló családok között osztják ki, míg másik része Kárpátaljára kerül. Az adományok között ruhaneműk (gyermekruhák, pizsamák, fehérneműk), egészségügyi eszközök (kerekes székek, járókeretek), és egyéb berendezési tárgyak, például ágyak, íróasztalok, háztartási kisgépek és hangszerek is megtalálhatóak.

Az adományokat Fodor Gusztáv, a Magyar Református Szeretetszolgálat kárpátaljai koordinációs irodájának vezetője, valamint Iszlai Gergely, az MRSZ debreceni irodájának operatív vezetője veszi át.
adományApafa

Szóljon hozzá!

Hirdetés