Hirdetés

Hirdetés

Egy hónapos lezárásra kell készülni a Szováti úton

civishir.hu

2019.09.18. 13:39

Egy hónapos lezárásra kell készülni a Szováti úton

Építkeznek.

Hirdetés

Hirdetés

A Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítási munkálataihoz kapcsolódóan forgalmi korlátozásokat vezetnek be Hajdúszoboszlón, a Szováti úti vasúti átjáró útcsatlakozásainak átépítése miatt.

Szeptember 23. és október 23. között lezárják a Szováti úti vasúti átjárót a gépjárműforgalom elől.

Ez idő alatt az átjárót kizárólag az építési forgalom használhatja, egyéb közúti forgalom bonyolítására az nem lesz alkalmas. Hajdúszoboszló déli oldalát a 4-es számú főút felől lehet majd megközelíteni.

A gyalogos és kerékpáros forgalmat az elzárás nem érinti, ugyanakkor kérik, hogy a munkavégzés ideje alatt az átjárót fokozott figyelemmel használják.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást.

Az útcsatlakozások átépítésének ideje alatt a Szováti úton kívül a Déli sort is lezárják a Szováti úti csatlakozásnál, tehát a Déli sorról a Szováti út vasútvonaltól észak felé eső részét a környező csatlakozó utakon keresztül lehet elérni. A közvetlenül a vasútvonal mellett délre fekvő iparterület fél útpályás lezárással, forgalomszabályozó jelzőlámpás irányítással lesz elérhető.

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz pályaépítési és biztosítóberendezési beruházás során 31 kilométer hosszon 160 km/h sebességűvé és 225 kN tengelyterhelésű közlekedésre alkalmassá épül át a kétvágányú pálya, a szükséges közműkiváltások elvégzésével. Megtörténik Kaba, Hajdúszoboszló, Ebes vasútállomások vágányhálózatának korszerűsítése.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.