Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Civil Fórum: a debreceniek is részesüljenek a város gazdagodásából

| 2019. 09. 13. | 14:19:00
Nyolcpontos programot hoztak létre a „komfortosabb város” megteremtéséért.
Civil Fórum: a debreceniek is részesüljenek a város gazdagodásából
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Civil Fórum Debrecen Egyesület mind a 23 körzetben tudott jelöltet állítani és Rigó István polgármester jelöltségét is nyilvántartásba vette a Választási Bizottság – hangzott el a szeptember 13-i sajtótájékoztatón. Mint mondták, az ajánlások gyűjtése során nagyon sok helyi lakóval beszéltek, és ezen tapasztalatokra építve az egyesület megalkotta a város jövőjéről szóló politikai programját. – Az elmúlt években folyamatosan hallhattuk, hogy Debrecen egyre jobban gazdagodik, viszont ebből a sikerből nem megfelelő mértékben részesültek a helyiek. Alapvető célunk, hogy ebből a vagyonból minél többet juttassunk vissza a polgároknak azokon a szolgáltatásokon keresztül, amelyet a város nyújt részükre – mondta Rigó István, a Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármesterjelöltje.

Az egyesület szerint a városba települő cégóriások jelentősen növelni fogják a következő öt évben Debrecen adóbevételeit, melynek nagy részét egy 7+1 pontos programjukkal a „komfortosabb város” megteremtésére kívánják fordítani. – A mi programunk egy rendszerben gondolkodik és van jövőképünk, ellentétben az eddig látott programokkal, melyek eléggé eklektikusak. Szeretnénk elérni, hogy útjainkon, közterületeinken és a szolgáltatásainkon is jobban látszódjon a gazdagodás összege – mondta Gondola Zsolt, az egyesület elnöke.

Programjukból három fő elemet emelt ki: ezek a közutak rendbetétele, a város tisztaságának javítása és a parkolási díjak csökkentése.

Az egyesület elnöke szerint a kampányszerű úttestfoltozás és -javítás helyett tudatosan tervezett, egész ciklusra vonatkozó programot kell megvalósítani. Ez alapján minden évben, a költségvetés meghatározott és elkülönített részét kizárólag az utak rendbetételére szeretnék fordítani. – Az elkülönített alaphoz olyan előre meghirdetett tervezési ütemet fogadnánk el, ami a debreceniek számára is átláthatóvá és kiszámíthatóvá tenné ezen munkák elvégzését – mondta Gondola Zsolt.

Méltatlannak tartják a város köztisztaságának jelenlegi állapotát. Ezért egy érdekes programot hirdettek: „Minden hónap 19-e legyen a legtisztább nap”. – Abból az apropóból indultunk ki, hogy minden augusztus 19-én a legtisztább a város, készülve a virágkarneválra. Mi azt szeretnénk, hogy ez máskor is így legyen. Ezzel csak azt akarjuk kifejezni, hogy a költségvetésből minél több pénzt fordítsunk egy folyamatos köztisztasági állapot létrehozására.

A harmadik elem a parkolás kérdése, a parkolási díjak. Elhangzott, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. bevétele ismert, ezért az egyesület elnöke úgy gondolja, az „embertelenül magas” parkolási díjakat meg lehetne felezni. Ezen felül szombati napokon – több városhoz hasonlóan – ingyenesen lehetne parkolni. – A Klinikák környékén egy nagyon magas, nem percdíjas parkolást állapítottak meg. Azt gondoljuk, a beteg embereket és hozzátartozóikat megilleti az a lehetőség, hogy legyen egy türelmi idő, és ezután percdíjas fizetés alakuljon ki – hangsúlyozta Gondola Zsolt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés