Hirdetés

Hirdetés

A saját gyerekét, de a szomszédját is verte egy vámospércsi férfi

civishir.hu

2019.09.13. 18:59

A saját gyerekét, de a szomszédját is verte egy vámospércsi férfi
A kép illusztráció

Ötgyermekes családapa.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság szeptember 19-én annak a férfinak az ügyében, akivel szemben aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség.

A vádirat szerint 2018. december 11-én éjfél körül a vádlott S. Cs. vámospércsi házában hangosan hallgatta a zenét, ami miatt a szomszédjában lakó idős pár és a náluk tartózkodó unokájuk nem tudott aludni. Az asszony átszólt a vádlottnak, hogy vegye lejjebb a hangerőt, ekkor azonban az ittas állapotban lévő férfi káromkodni kezdett. Ezt meghallotta a nő férje, aki kiment a házból, majd ezt látva S. Cs. a két telket elválasztó drótkerítést lábával lenyomta, odaszaladt a férfihez, akit háromszor ököllel, nagy erővel a fején megütött. Az ütésektől a sértett a földre esett, felesége ekkor odalépett, felsegítette férjét a földről, közben a vádlott előtt mondta, hogy értesíti a mentőket és a rendőrséget. Az agresszív szomszéd ezt hallva gyorsan visszamászott a saját telkére, a letaposott drótkerítést pedig visszaigazította.  

A sértett próbálta csillapítani a vérzését, miközben felesége gyalog elindult egy közeli telefonfülkéhez, hogy értesítse a rendőrséget az esetről. A vádlott ezt látva

magához vett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, majd a nő nyomába eredt. Amikor a férfi utolérte az asszonyt és a késsel a kezében azzal fenyegette, hogy levágja róla a ruhát és bántalmazni fogja, ha telefonálni mer.

A nő a fenyegetés hatására megijedt és hazament a férjéhez, akinek elmondta történteket. A rendőrséget végül a házaspár unokája értesítette, aki az egyik utcában lakótól kért segítséget, majd telefonon bejelentést tett a rendőröknek, akik a vádlottat elfogták. A vád szerint a házaspár magánlaksértés miatt magánindítványt is előterjesztett.

Egyéves kislányt bántott

A másik vádpont szerint S. Cs. élettársával közösen nevelte vámospércsi házukban öt kiskorú gyermeküket. A vádlott 2019. április 12-én délután ittas állapotban érkezett haza, majd kiabálni kezdett a nővel, aki szóvá tette, hogy miért itta el a pénzüket. A kiabálás miatt a kiságyban fekvő 1 éves gyermek megijedt és sírt.

A vádlott annak érdekében, hogy a kislányt elhallgattassa, odalépett az ágyban álló gyermekhez, akinek az arcát tenyérrel megütött. A bántalmazástól a kislány még inkább sírt, ekkor őt az édesanyja kivette az ágyból, hogy megnyugtassa. Ezt a vádlott azonban nem engedte, megfogta az élettársa karját és kivezette őt a házból, majd oda bezárkózott az öt kiskorú gyermekkel. A nő a szüleihez sietett segítségért, majd nem sokkal később értesítették az esetről a rendőrséget – fogalmaz a vád. 

Vámospércs

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.