Hirdetés

Több száz milliós beruházás révén szépül Hajdúsámson

Cívishír

2019.08.13. 13:45

Több száz milliós beruházás révén szépül Hajdúsámson
A régi piac helyén új épül Hajdúsámsonban (Látványtervek: Hajdúsámson.hu)

A helyi kivitelezővel egy hónapja szerződést kötött a város, a piaccsarnokot is ők építik.

Hirdetés

Hirdetés

A Terra-General Kft. nyerte el a hajdúsámsoni „zöld város” projekt kivitelezését, a beruházó önkormányzat nettó 323 millió forint vállalkozási díjat fizet majd a cégnek a munkálatok elvégzéséért. A város korábban bruttó 460 millió forint európai uniós pénzt nyert a fejlesztésre, mely során piaccsarnokot és utat építenek, parkokat alakítanak ki. A Közbeszerzési Értesítő szerint a munkálatokra egy debreceni vállalkozás, az MRK-STRUKTÚRA Kft. nyújtott be árajánlatot a helyi cég mellett. Utóbbival július közepén szerződött az önkormányzat.

Hogy miként áll össze a beruházás?

Egyrészt korszerű piaccsarnokot hoznak létre parkolókkal a Hunyadi utcán, illetve mintegy 450 méteren építenek szilárd burkolatú utat a Jókai és a Malom utcákon. Erre 272 millió forintot fordítanak.
Másfelől a Rákóczi utca elején és az Epreskert utcai rendezvénytérnél pihenő parkokat építenek 51 milliós költséggel. Előbbi helyszínen lépcsőzetes, akadálymentesített teraszok jönnek majd létre fa pergolákkal, sok zölddel mintegy 1200 négyzetméteren. Az Epreskert utcán kondipark épül az aktív pihenés kedvelőinek, de füvesítenek, parkosítanak is, illetve parkolókat alakítanak ki.

RaL

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában tévesen szerepelt, hogy a nyertes kivitelező budapesti cég, valójában hajdúsámsoni. A hibáért olvasóink elnézését kérjük.

beruházásközbeszerzésHajdúsámsonPiac

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.