Hirdetés

Hirdetés

Népszerű lesz a megújult, debreceni sportpálya

Cívishír

2019.08.09. 19:25

Népszerű lesz a megújult, debreceni sportpálya

Közel 240 milliós program fejeződik be.

Hirdetés

Hirdetés

Végéhez közeledik a zöld város program a Libakertben. Megújult a sportpálya az Arany János téren és új játszótér épült a Füredi út–Dózsa György utca közötti tömbbelsőben – jelentette be péntek délutáni tájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

- A libakerti fejlesztések egyik várhatóan legnépszerűbb eleme lesz az Arany János téri sportpálya, amely 540 négyzetméteren új, gumiszőnyeges burkolatot kapott és a pálya körüli kerítést is olyanra cseréltük, amely hangcsillapított, így nem zavarja a környéken élőket – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője, aki jelképesen ki is nyitotta a felújított spotpálya kapuit.

Kedvelt közösségi tér lesz a Füredi úttal páhuzamos tömb belső oldalán kialakított új játszótér is, amelyben mászójátékkal, egyensúlyozó játékkal, fészekhintával és kígyójátékkal játszhatnak a gyermekek. A játszótér körül KRESZ-parkot is kialakítottak.

- Az a célunk, hogy a minden generáció igényeit kielégítő fejlesztést valósítsunk meg a Libakertben. Az időseknek parkokat, sétányokat és új padokat helyeztünk ki, a fiataloknak sportpályát újítottunk fel, a kisgyermekeknek pedig játszótereket hoztunk létre – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

A program libakerti beruházásaihoz 239 millió forint uniós támogatást nyert a debreceni önkormányzat. A fejlesztés az ősz elejére fejeződik be.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.