Hirdetés

Nem lesz egyszerű a házasságkötés a Nagyerdőn

civishir.hu

2019.08.11. 15:28

Nem lesz egyszerű a házasságkötés a Nagyerdőn

Csak egyetlen alkalommal Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Mozart örök klasszikusa, a Figaro házassága című vígopera Szabó Máté rendezésében Olaszország, Bécs és számos hazai színpad után, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad első operaelőadásaként, egyetlen előadás erejéig augusztus 12-én (esőnap esetén 13-án) varázsolja el fergeteges humorával a közönséget. A lendületes, szellemes előadást ezúttal magyar nyelven, Vidor Dezső fordításában láthatják.

A könnyed, játékos darab azoknak is kellemes szórakoztatást kínál, akik idegenkednek az opera műfajától, a történet ugyanis rendkívül vidám és fordulatos: Marcellina Figarót szereti, Figaro és Suzanna egymást szeretik, csakhogy a gróf is Suzannát szeretné. A grófné azt szeretné, hogy a gróf őt szeresse, Cherubino minden nőt szeret, de elsősorban a grófnét, míg Barbarina Cherubinót szereti. Bartolo a bosszút, Basilio a botrányt, Antonio pedig az italt.

Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Szabó Máté lendületes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz: Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Suzanna esküvőjének napján. „Félelmetes humorral teli kritikája ez a darab a hierarchikus társadalmi rendszernek, amely megmutatja, hogy

a magasabb és mélyebb szinteken is emberek vannak, kiszolgáltatva egymásnak, illetve a legnagyobb hatalomnak: a szerelemnek

– nyilatkozta a rendező.

Az operakedvelő közönség legnagyobb örömére a vígoperában országosan és nemzetközileg ismert operasztárok lépnek színpadra, mint például mint Haja Zsolt, Rálik Szilvia, Bordás Barbara, Kiss András, Mester Viktória, Busa Tamás, Bódi Mariann, Balczó Péter, Böjte Sándor, Nagy Kíra, Udvarhelyi Péter.

Wolfgang Amadeus Mozart: Figaro házassága
vígopera
Rendező: Szabó Máté
augusztus 12. (esőnap 13.)
205 perc, ey szünettel
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Szereposztás

Almaviva gróf: Haja Zsolt
Rosina grófné: Rálik Szilvia
Suzanna, a szobalánya: Bordás Barbara
Figaro, a gróf komornyikja: Kiss András
Cherubino, a gróf apródja: Mester Viktória
Bartolo, orvos: Busa Tamás
Marcellina, házvezetőnő: Bódi Mariann
Basilio: Balczó Péter
Don Curzio, bíró: Takács Zoltán
Barbarina, a kertész lánya: Nagy Kíra
Antonio, kertész: Udvarhelyi Péter

Közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Csokonai Nemzeti Színház énekkara.
Karmester: Somogyi-Tóth Dániel

Nagyerdei Szabadtéri SzínpadMozartFigaro házasságavígopera

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.