Hirdetés

Folyóba dobta az ellopott széfet a berettyóújfalui férfi

civishir.hu

2019.08.06. 09:23

Folyóba dobta az ellopott széfet a berettyóújfalui férfi
(Fotó: police.hu)

Ügyész előtt felel tettéért.

Hirdetés

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ismerőse lakáskulcsát titokban lemásoltatta, és az ingatlanból ellopta a pénzt, valamint ékszereket tartalmazó beépített széfet.

A 40 éves vádlott 2018 szeptemberében nyílászárót cserélt a sértett lakásában. A megrendelő a munkálatok elvégzése után a lakásában fizette ki a vádlottat, aki látta, a sértett hol tartja a pénzét. A vádlott ezt követően többször is találkozott a sértettel, majd a sértett alkalmi jelleggel a vádlottnál dolgozott. A férfi ismerte a sértett munkabeosztását és azt is tudta, lakáskulcsait a hátizsákjában tartja. 2018. október végén - november elején a vádlott és a sértett együtt dolgoztak, amikor a férfi észrevette, hogy a sértett a gépjárműben felejtette hátizsákját. A vádlott a hátitáskából kivette a kulcsokat és azokat a sértett tudta nélkül lemásoltatta.

A férfi tudta, hogy a sértett 2018. november 4-én nem lesz otthon, így az esti órákban a lemásolt kulccsal bement a férfi lakásába, ahonnan kiszerelte, majd elvitte a trezort.

A vádlott aznap este gépkocsival a Berettyó folyóhoz ment, ahol a parton csavarhúzóval felfeszítette a széfet. Kivette a borítékokban tárolt készpénzt, ékszereket, különböző okiratokat, majd a trezort a folyóba dobta, az értékeket elrejtette. A vádlott a sértettnek és élettársának közel 10,5 millió forint kárt okozott, ami önkéntes átadással és lefoglalással teljes egészében megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség a kiszabandó büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Szóljon hozzá!

Hirdetés