Hirdetés

Elkészült a Széna téri sportpark

civishir.hu

2019.08.08. 12:03

Elkészült a Széna téri sportpark

Jóléti szolgáltatások Debrecen több pontján.

Hirdetés

Hirdetés

Elkészült a Széna téri sportpark, ahol Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: az a cél, hogy ne csak a belvárosban vagy a Nagyerdőn vehessék igénybe a debreceniek a jóléti szolgáltatásokat, hanem olyan városrészi alközpontok jöjjenek létre, ahol minden fontos jóléti szolgáltatást igénybe tudnak venni a környéken élők. Ilyen városrészi alközpont alakul ki fokozatosan az elkövetkezendő évek során a Széna téren is.

A hatszög alakú sportpark alapterülete 90 négyzetméter. A létesítményt gumiburkolattal látták el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esések csillapítása érdekében. A parkban a más-más izomcsoportok átmozgató edzését lehetővé tevő 8 eszköztípusból – dupla multifunkciós tréner, kombinált húzódzkodó, fekvőtámasz-elem, lépegetők, has- és hátizom-erősítő, létrahíd, egyenes húzódzkodók, gyakorló párhuzamos korlát – összesen 12 darabot helyeztek el a hasonló funkciójú hazai létesítményekben gyűjtött használati tapasztalatok értékelése alapján. Ily módon a húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz gyakorlására több eszköz is szolgál. A sporteszközök egyenként és a sportpark egésze is megfelel az állandó jelleggel telepített kültéri fitneszeszközökre vonatkozó hazai szabványnak, a gumiburkolat pedig az európai uniós szabványok szerint készült. A sportolni és pihenni vágyók kényelmének biztosítása érdekében a parkban két pihenőpadot és két szeméttárolót is elhelyeztek.

A Széna téri labdarúgópályát körülvevő kerítés felújítása is elkészült, valamint a templom melletti önkormányzati fenntartású játszóterének felújítása is befejeződik augusztus 20-ig. A sportpark és a Széna tér közbiztonságát immár térfigyelő kamera is felügyeli. Mindent összevetve a beruházás teljes költsége meghaladta a 8 millió forintot, amit a város önkormányzata saját forrásból finanszírozott.  

Galéria

SportparkSzéna tér

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.