Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élhetőbbé válik Haláp és Nagycsere

| 2019. 08. 08. | 15:05:00
Rendes ivóvízhez juthatnak a helyiek.
Élhetőbbé válik Haláp és Nagycsere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy rég várt és fontos fejlesztés kezdődött el Halápon és Nagycserén: elindult az ivóvízhálózat kiépítése, mely során 370 ingatlan bekötése valósul meg. A kormány 2018 tavaszán döntött a beruházás 560,1 millió forintos támogatásáról. A kiviteli tervek elkészültek, az engedélyeket az önkormányzat beszerezte és sikeresen lezajlott a kivitelezői közbeszerzési eljárás – hangzott el az augusztus 8-i sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester

Papp László polgármester elmondta, sokat küzdöttek képviselőtársaival és az országgyűlési képviselőkkel is azért, hogy ezt a fejlesztést el tudják indítani. Hozzátette: egy jól sikerült közbeszerzési eljárás valósul meg, hiszen a nyertes kivitelező 317,4 millió forintért vállalta a munkát, a pályázati forrásból fennmaradó 242,6 millió forintból újabb fejlesztéseket tudnak teljesíteni. A halápi óvoda ivóvízellátásához is sikerül kialakítani a vezetékeket, illetve Nagycsere és Haláp között a Haláp tanya vízellátása is biztosítva lesz. – Hiszem azt, hogy a nagycserei és halápi fejlesztéseknek köszönhetően a helyiek még inkább szeretni fogják lakókörnyezetüket, szívesen fognak itt élni. Ez egy különleges, unikális része Debrecennek, ez egy nagyon extravagáns természeti környezet, igyekszünk a komfortfokozatot növelni a vízvezeték kiépítésével és majd útépítéssel – mondta.

Az elfogadott tervek alapján a településrészek ivóvízellátása a Vámospércsi út mentén meglévő gerincvezetékről lesz biztosítva.

A Panoráma útig húzódó gerincvezetéktől egy új, több mint 4600 méteres szakasz épül a Nagycserén kialakítandó új vízműtelepig, majd innen közel 4300 méteren a halápi elosztóig. Egy nyomásfokozó központ is épül a nagycserei tározó mellett, mely biztosítani fogja, a megfelelő nyomást és vízmennyiséget a Nagycserén és Halápon élők számára. A nyomásfokozó központból külön-külön gerincvezeték épül Nagycsere és Haláp vízellátására.

Kovács István

Kovács István, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte: egyes tanyás részekre is eljuthat az ivóvíz, illetve a közösségi házként is funkcionáló óvodaépületben népkonyha működik, táboroztatás zajlik, ezért különösen fontos volt a beruházás.

Türk László

Türk László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, nagyon sok napi gondjuk volt a helyieknek, hiszen a vízellátás egyedi fúrt kutakkal történt, mely miatt a mosógépeket hamarabb kellett cserélni, a ruhák gyorsan elszíneződtek. – Lakossági kérésre nemcsak a gerincvezeték épül ki, hanem minden egyes érintett ingatlanra be is viszik a vezetéket egy méterre a telekhatáron belülre. Ez a családoknak több százezer forintba kerülne, de a beruházás keretein belül ingyenesen meg tudjuk valósítani. Az ingatlantulajdonosok feladata, hogy a vízmérőaknákat saját részükre kiépítsék, de lehetőség van arra, hogy a Debreceni Vízmű Zrt.-től előregyártott műanyag aknát igényeljenek saját költségükön – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.